Hakuehdotuksia

Ykkönen veden desinfioinnissa: OZONFILT® OZVa

Pullovesi on erittäin suorittua Meksikossa. Siten hygieenisesti puhtaille täyttötehtaille ja luotettaville pullonpesulaitoksille on tarvetta. Eräs johtavista pulloveden tuottajista suunnitteli CIP-prosessin uudelleen. Bonafont käyttää OZONFILT® OZVa-järjestelmää desinfiointiin – ja säästää vielä aikaa ja rahaa.

Vähemmän kemikaaleja, enemmän kestävää kehitystä

Bonafont® -merkki on kuulunut vuodesta 1996 lähtien Danone-konserniin ja se on johtava pulloveden valmistaja Meksikossa. Yli 4 500 työntekijää työskentelee viidessä tuotantolaitoksessa, myös vuonna 2017 Cuautitlanin uudistetussa tehtaassa Mexico Cityn pohjoispuolella. Juomavettä Meksikon kotitalouksiin pullotetaan ja myydään 20 litran vesipulloissa – Bonafontin® markkinaosuus on 47%. Yrityksen kestävän kehityksen strategian mukaan CIP-prosessia piti muuttaa, olemassa olevat tilat integroitiin ja ratkaisun havaittiin vähentävän kemikaalien käyttöä. Tolucan tehtailta saatujen positiivisten kokemusten ProMinentin laitteiden käytöstä johtuen ProMinent Fluids de Mexico on myös valittu tämän projektin suorittajaksi.

Tärkeimmät tiedot

  • Juomaveden pullottaminen PET-pulloihin kooltaan 250 ml - 6 l sekä 20 litran vesitynnyreihin johtavalla meksikolaisella tuottajalla
  • Olemassa olevien CIP-moduulien integrointi uuteen desinfiointiprosessiin OZONFILT® OZVa -otsonintuotantolaitteella
  • Uusi asennus on osa yrityksen kestävän kehityksen strategiaa

Tuota otsonia, mutta nopeasti!

Prominentilla oli aikaa projektin suunnitteluun ja toteutukseen neljä kuukautta. Tämä vaatimus täytettiin ja uusi laitos otettiin käyttöön huhtikuussa 2017. Cuautitlan-tehtaan CIP-järjestelmä on suunniteltu yhteensä viidelle täyttölinjastolle. Äskettäin asennettu OZONFILT® OZVa muodostaa 90 g/h erittäin puhdasta otsonia, jota syötetään kolmella erillisellä linjalla ja venttiileillä ohjatuilla johdoilla kolmeen 10 m3vesisäiliöön. Erittäin tehokas sekoitusjärjestelmä jokaisessa säiliössä varmistaa, että 2 ppm:n vaadittu pitoisuus saavutetaan vain 15-30 sekunnissa. Perinteisten sekoitustapojen järjestelmät vievät noin 10 minuuttia. Otsonoitua vettä käytetään sitten pullojen puhdistukseen ja CIP-prosessin desinfiointiin, joka tapahtuu lähes kokonaan ilman kemikaaleja.

Tehtävä suoritettu, asiakkaat tyytyväisiä

Bonafont on erittäin tyytyväinen yhteistyöhön ProMinent Fluids de Mexicon sekä käyttöönotetun ratkaisun kanssa. Otsonigeneraattorin joustava käyttö tehokkaalla generaattorilla ja sekoitusjärjestelmällä vakuuttavat käytön aikana. Myös kolmen olemassa olevan CIP-moduulin integrointi käyttämällä Tolucan tehtaalla saatua osaamista oli hyödyksi. OZONFILT® OZVa:n avulla meksikolainen yritys on saavuttanut tavoitteensa tehdä tuotantoprosessista kestävämmän ja mahdollisimman pitkälle kemikaalittoman. Lisäksi uudella laitoksella ja optimoidulla CIP-syklillä on positiivinen taloudellinen ja operatiivinen vaikutus koko tuotantoprosessiin.

  • Lyhytaikainen toteutus ajallaan
  • Sujuvaa projektikehitystä sisältäen olemassa olevan laitteiston integroinnin
  • Nopeaa ja tarkkaa otsonin tuotantoa tehokkaiden sekoitusjärjestelmien avulla
  • Kemikaalien käytön vähentäminen ja siten käyttökustannusten lasku
  • Operatiivisen tehokkuuden kasvu CIP-prosessien sekä koko tuotannon optimoinnin kautta

Ota meihin yhteyttä

»Tiimini ja minä olemme käytettävissäsi. Kysy meiltä lisätietoja.«

Vaihde +358 9 4777 890  Lähetä kysely   

Lisää tämän toimialan käytännön esimerkkejä

ProMinent Newsletter - viimeisimmät uutiset, räätälöity sinulle! Tilaa nyt