Hakuehdotuksia

Nykyaikainen panimotekniikka Après-Ski-Bier

Vuorikiipeilyä ja laskettelua, nämä ovat matkailun kaksi tukipilaria Itävallan Zillertalissa. Mutta olisitko tiennyt, että Zellin paikkakunnalla sijaitsee Tirolin vanhin yksityispanimo, joka kuitenkin on varustettu erittäin nykyaikaisella panimotekniikalla?

Oluttuotantoa matkailun tarpeisiin

Vähän yli 1 800 asukkaan Zell am Ziller sijaitsee noin tunnin ajomatkan päästä Innsbruckista. Vuonna 1500 sinne perustettiin Tirolin vanhin panimo, jonka nimi on nykyään Zillertaler Bier GmbH. Nykyään yritys on paikallispanimo, joka toimittaa oluterikoisuuksiaan noin 100 kilometrin säteelle. 85 prosenttia 60 000 hehtolitran tuotannosta myydään ravintoloihin, kaksi kolmasosaa täytetään tynnyreihin ja yksi kolmasosaa pullotetaan. Alue elää matkailusta. Laskettelijat ja lumilautailijat tulevat sankoin joukoin Zillertalin Alpeille varsinkin joulukuusta huhtikuuhun. Silloin Zillertaler Bier GmbH myy noin 55 prosenttia vuosituotannostaan.

Perustiedot

  • Noin 60 000 hl vuosittainen oluttuotanto
  • Panimovesi: kristallinkirkas lähdevesi
  • Vaivaton, täysautomaattinen puhdistus CIP-jakelijoiden avulla
  • Verrattuna vanhaan panimoon, täysautomaattinen panimo säästää kylmän vierteen käsittelyssä lämpöä yli 30 prosenttia ja sähköä yli 34 prosenttia

Vahvat yhteistyökumppanit, suorituskykyinen teknologia

Vuoden 2013 puolestavälistä asti tirolilaisyrityksen oluttuotanto on tapahtunut ainoastaan uudessa Steinecker panimossa, jonka pääurakoitsijana oli saksalaisyritys Krones AG Neutraublingista.

Täällä painopisteenä on energiatehokas oluen paneminen lämpöenergian uusiokäytöllä tuotantoprosessissa. Krones Steineckerin kehittämä EquiTherm-menetelmä yhdistää lämmöntarpeen mäskäyksessä lämpöylijäämään vierettä jäähdyttäessä. Näin energian käyttö panimossa on tehokasta ja primäärienergian tarve huomattavasti pienempi.

Tunnetun Krones AG:n monivuotisena yhteistyökumppanina myös ProMinent GmbH on osallisena panimotekniikkaan ja näin myös lopputuotteen erinomaiseen laatuun. Asiantuntijat Heidelbergista toimittivat yhden kahden säiliön valmistusaseman sekoittimineen sekä kaksi Krones standardien mukaisia annosteluasemaa. Nämä laitteistot sisäänrakennetulla tiputuskaukalolla ovat seinäasennettavia ja varustettuja vankkarakenteisella moottoroidulla kalvoannostelupumpulla Sigma/ 2 perusversiona. Pumput ovat säädettävissä manuaalisesti iskupituuden kautta ja niiden maksimaalinen siirtoteho 10 baarin vastapaineella on 130 l/h. Erittäin korkean prosessiturvallisuuden takeena on patentoitu monikerroksinen turvakalvo valoindikaattorilla sekä integroitu ohivirtausventtiili, joka suojaa ylikuormittumiselta.

Olut jokaiseen makuun

Zillertaler Bier GmbH on täysautomaattinen panimo, jossa ainoat manuaaliset tehtävät ovat humalapellettien lisääminen sekä laboratoriotyöt. Se on mitoitettu kymmenelle vierteelle päivässä. Tällä hetkellä siellä tuotetaan kymmentä eri lajin olutta, joista valmistetaan 13 erilaista olutlajia ja sekoitusta, mm. Pils, Weißbier, tumma Weißbier, Märzen, Dunkles ja Schwarzes. Näin matkailijoille ja janoisille urheilijoille Après-Ski-bailuissa jää vain yksi kysymys: Minkähän ottaisi? Ei muuta kuin: Kippis!

Ota meihin yhteyttä

»Tiimini ja minä olemme käytettävissäsi. Kysy meiltä lisätietoja.«

Vaihde +358 9 4777 890  Lähetä kysely   

Lisää tämän toimialan käytännön esimerkkejä

ProMinent Newsletter - viimeisimmät uutiset, räätälöity sinulle! Tilaa nyt