Hakuehdotuksia

Saksalaiselle tietotaidolle on aina kysyntää Kiinassa

Kiinassa valmistettua olutta myydään Yhdysvalloissa. Säiliöt puhdistetaan saksalaisella desinfiointitekniikalla. DULCO®Lyt 400 -laitteisto korvaa aiemmin käytetyn peretikkahapon, mikä pienentää käyttökustannuksia merkittävästi ja suojaa korroosiolta.

Tsingtao Bier – kiinalainen vientipanimo

Tsingtao Brewery Group on kuudentena 10 parhaan kansainvälisten olutpanimoiden listalla (tieto on vuodelta 2014). Kiinassa on 60 panimoa, ja Tsingtao Bier on maan toiseksi suurin panimokonserni noin 78 miljoonan hehtolitran vuosituotannollaan. Tsingtao Bierin oluiden vienti alkoi vuonna 1954, ja vuodesta 1972 niitä on viety myös Yhdysvaltoihin. Tällä hetkellä Tsingtao on Yhdysvaltain markkinoiden myydyin kiinalainen olut, ja se kuuluu ”keskivaltakunnan” johtaviin vientituotteisiin.

Kiinan kaakkoisosassa toimiva konsernin tytäryhtiö, Shenzhen Tsingtao -panimo tuottaa vuosittain noin 400 000 hehtolitraa tynnyriolutta. Panimon säiliöt on aiemmin desinfioitu peretikkahapolla. Kyseessä on kuitenkin voimakkaan hajuinen ja kallis kemikaalitiiviste, jota on käsiteltävä erityisen varovasti. Siksi panimo etsi käyttöönsä tehokasta desinfiointitekniikkaa, joka ei aiheuta korroosiovaurioita ja pienentää käyttökustannuksia merkittävästi.

Perustiedot:

  • Oluen vuosituotanto 400 000 hehtolitraa
  • Korvaava tekniikka kalliin, peretikkahapolla toimivan säiliöiden puhdistustekniikan tilalle
  • Uuden desinfiointiratkaisun integrointi panimon laitteistoon

DulcoLyt 400 – älykäs desinfiointiratkaisu

ProMinentin Kiinan sivukonttori, ProMinent Trading Ltd., ehdotti, että panimo korvaisi 16 % peretikkahapon DULCO®Lyse -elektrolyysilaitteistolla. ECA-teknologian pohjalta kehitetty älykäs laitteisto tuottaa veden, keittosuolan ja sähkön avulla erittäin tehokasta DULCO®Lyt 400 -desinfiointiainetta. Laimea hypokloriittihappoliuos tuhoaa bakteerit tehokkaasti ja tuottaa vaihtelevissakin olosuhteissa tasalaatuista vapaata klooria, jonka FAC-pitoisuus on 400 ppm.

Kesäkuusta 2014 alkaen laitteisto on tuottanut Shenzhen Tsingtao -panimossa 2 000 litraa ECA-vettä, jonka pitoisuus on 400 ppm, 6 000 litraa vettä normaalissa lämpötilassa sekä noin 8 000 litraa ECA-vettä, jonka pitoisuus on 80 ppm. Tarkasti ajoitettu prosessi kestää vähän alle 2,5 tuntia, jonka aikana käymissammio, varastosäiliö ja putkisto huuhdellaan ensin vedellä, puhdistetaan emäksillä ja hapolla ja desinfioidaan lopuksi huolellisesti ECA-vedellä.

Kustannussäästöjä ja onnistunut valinta

Panimon kannatti vaihtaa 16 % peretikkahappo elektrolyysilaitteiston tuottamaan DULCO®Lyt 400 -desinfiointiaineeseen. Uusi ratkaisu desinfioi yhtä tehokkaasti. Kilpailevat laitteistot pystyvät hyödyntämään vain noin 5 % suolasta, kun DULCO®Lyse käyttää 85 % saakka. DULCO®Lyt 400 -aineen erittäin pieni kloridipitoisuus on selvästi alempi kuin vertailumenetelmissä, joista useimmissa käytetään jopa yli 20-kertaista kloridimäärää. Pieni kloridipitoisuus pitää korroosiovauriot kurissa.

Tämä desinfiointimenetelmä on hyvä vaihtoehto, kun käyttökustannukset halutaan pitää kurissa. Kalliista peretikkahaposta luopuminen säästää selvää rahaa. Tällä investoinnilla Shenzhen Tsingtao -panimo saavutti vuodessa jopa 590 000 juanin eli noin 80 000 euron säästöt. DULCO®Lyse-laitteistoja ollaan jo asennuttamassa yrityksen muihin panimoihin. Ei muuta kuin: Kippis!

Ota meihin yhteyttä

»Tiimini ja minä olemme käytettävissäsi. Kysy meiltä lisätietoja.«

Vaihde +358 9 4777 890  Lähetä kysely   

Lisää tämän toimialan käytännön esimerkkejä

ProMinent Newsletter - viimeisimmät uutiset, räätälöity sinulle! Tilaa nyt