Hakuehdotuksia

Meriveden käsittely on katkarapujen viljelyn edellytys

Merenherkkujen kysyntä ei osoita laskun merkkejä missään päin maailmaa, mutta katkarapujen vesiviljely ei ole aivan yksinkertaista. Desinfiointi- ja suolanpoistolaitteistot parantavat viljelyaltaiden vedenlaatua huomattavasti. Samalla katkaravuilla on paremmat elinmahdollisuudet.

Vesiviljelyn markkinat kasvussa

Katkaravut ovat suosittuja herkkuja etenkin Euroopassa ja Yhdysvalloissa. YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO:n mukaan ns. valkoista katkarapua tuotetaan noin 3,5 miljoonaa tonnia vuodessa. Kiina ja Thaimaa ovat suurimmat katkarapujen tuottajamaat, ja Thaimaa on maailman vientitilastojen kärjessä: Vuonna 2012 Thaimaa myi Euroopan unioniin noin 72 500 tonnia katkarapuja. Kysyntä kasvaa jatkuvasti, ja siksi katkarapujen vesiviljely on nykyisin yleistä monilla alueilla. Viljely aiheuttaa myös visaisia ongelmia, sillä varsinkin tehoviljely ahtaissa betonialtaissa voi johtaa tauteihin ja jopa kokonaisten katkarapukantojen menetykseen.

Eräs Thaimaan suurimmista katkarapujen viljelyyn erikoistuneista yrityksistä on sen takia uudistanut toimintatapansa kokonaan. Yritys panostaa korkeateknologiaan, joka takaa liiketoiminnan taloudellisuuden ja merenelävien hyvinvoinnin. ProMinent Thailand vakuutti katkaravun viljelijät tarjouskilpailussa asiakkaan tarpeiden mukaan räätälöidyllä vedenkäsittelyratkaisulla.

Perustiedot

  • Valkoista katkarapua tuotetaan maailmanlaajuisesti 3,5 miljoonaa tonnia vuodessa
  • Thaimaa myi Euroopan unioniin noin 72 500 tonnia katkarapuja vuonna 2012
  • Vesiviljely vastaa osaltaan suureen kysyntään
  • Asiakaskohtaiset vedenkäsittelyratkaisut

Tarkasti suunniteltu vedenkäsittelyratkaisu

Viljelyaltaiden vedenkäsittelyssä on useita vaiheita. Prosessin alussa ProMinent-painovoimasuodatin SK-48 suodattaa altaaseen syötetystä merivedestä suurimmat epäpuhtaudet, kuten levät ja simpukat. Sen jälkeen allas desinfioidaan annostelemalla klooria ja käyttämällä neljää OZONFILT® OZMa -otsonilaitteistoa, jotka tuottavat tunnissa yhteensä jopa 320 grammaa otsonia. Aktiivihiilisuodatusjärjestelmä poistaa desinfioidusta merivedestä lähes kaikki otsoni- ja kloorijäämät.
Seuraavassa vaiheessa ProMinent-prosessipumput puristavat käsitellyn meriveden jopa 70 baarin paineella Dulcosmose® SW -käänteisosmoosilaitteiston kalvojen läpi. Prosessi poistaa noin 97 % meriveden luontaisesta suolapitoisuudesta. Huolellisesti käsiteltyä merivettä valvotaan tiukkojen kriteerien mukaan ennen viljelyaltaisiin laskemista. Veden on täytettävä Maailman terveysjärjestön asettamat parametrit. Veden pH-arvon on esimerkiksi oltava 7,5–8,5. Veden pH-arvoa valvotaan ja säädetään pH-anturilla, Dulcometer-mittaus- ja säätölaitteella sekä ProMinentin automaattisella annostelujärjestelmällä.

Erinomainen vedenlaatu, terveet katkaravut

ProMinent Thailand suunnitteli vedenkäsittelyn avaimet käteen -ratkaisun täyttämään katkarapujen viljelyn erikoisvaatimukset. Asiakkaan edut ovat moninkertaiset: Luotettava desinfiointi ja jatkuvasti erinomainen vedenlaatu nostivat katkarapujen eloonjäämisastetta 45 prosentista 60–70 prosenttiin ja jopa ylikin. Kun yrityksellä on käytössään oma meriveden käsittelyjärjestelmä, sen ei tarvitse tukeutua julkiseen vesiverkkoon. Merkittävästi pienempi puhtaan veden kulutus vähentää vuosittaisia käyttökustannuksia useita kymmeniä tuhansia Yhdysvaltain dollareita. Meriveden osittaisen suolanpoiston ansiosta säännöllisiä suolatoimituksia voitiin vähentää, mikä toi yritykselle noin 40 000 dollarin vuosittaiset säästöt. Kaiken kaikkiaan ratkaisu on ollut tuottava ja ympäristöystävällinen sijoitus.

  • Tehokas meriveden käsittelyratkaisu, toimintavarmuus monivaiheisella prosessilla
  • Turvallinen desinfiointi otsonilaitteistoilla ja tehokas suolanpoisto käänteisosmoosilaitteistolla
  • Erinomainen vedenlaatu takaa katkarapujen viljelyn tuottavuuden
  • Merkittävät raaka-ainesäästöt ja huomattavasti pienemmät käyttökustannukset

Käytetyt tuotteet - Meriveden käsittely on katkarapujen viljelyn edellytys

Ota meihin yhteyttä

»Tiimini ja minä olemme käytettävissäsi. Kysy meiltä lisätietoja.«

Vaihde +358 9 4777 890  Lähetä kysely   

Lisää tämän toimialan käytännön esimerkkejä

ProMinent Newsletter - viimeisimmät uutiset, räätälöity sinulle! Tilaa nyt