Hakuehdotuksia

Pölytön annostelu pölyttävien laitteistojen sijaan

ProMinent-Anlagen on toimittanut Forchheimin jätevedenpuhdistamoon flokkulantteja jo 1980-luvulta saakka jätevesilietteen vedenpoistoa varten. Saneerauksen jälkeen moderni ProMinent-tekniikka toimii totuttuun tapaan erittäin luotettavasti – ja pölyttömästi.

Märästä kuivaksi: 30-kertainen vähennys

Muistatko vielä vuoristosairaalan, missä Tv-professori Brinkmann piti vastaanottoaan? Jos silloin 80-luvulla klinikan jätevedet puhdistettiin läheisessä Forchheimin jätevedenpuhdistamossa, joka sijaitsee Kaiserstuhlin ja Reinin välissä. Breisgauer Buchtin jätevesiyhtiö puhdisti silloin niin kuin nykyäänkin 650 km² laajuisen alueen jätevedet. Kun vesi on puhdasta, jätevesiliete jää jäljelle ja kuivauslaitteisto poistaa siitä veden. 240 000 tonnia märkälietettä supistuu 8000 tonniksi kuivalietettä. Kiinteän aineksen erottamista nesteestä avustetaan flokkulanteilla. Kun kaksi 80-luvulta peräisin olevaa annostelulaitteistoa päätettiin korvata uusilla, yhtiö antoi aikaisempien hyvien kokemusten perusteella urakan uudelleen ProMinentille, saaden – erikoisbonuksena – ”viimeinkin pölyttömän kellarin”.

Tärkeimmät tiedot

  • 2 lietteen kuivaamiseen käytettävän laitteiston vaihtaminen Forchheimin (Breisgau) vedenpuhdistamossa
  • Polymeerinen annostelu flokkulantteina, n. 2 m³/h
  • Tomal-tuotteiden käyttö: PolyRex-annostelujärjestelmä Optimo-huuhtelujärjestelmällä, suursäkkien tyhjennysasemalla, haponkestävästä teräksestä valmistetuilla kypsennys- ja annostelusäiliöillä, moniruuvisyöttimellä
  • Puhdas työympäristö polymeerijauheen pölyttömän käsittelyn ansiosta
  • Kustannuksia säästävä: alhaisemmat hävityskustannukset optimaalisen lietteen kuivauksen ansiosta, alhaisemmat käyttökustannukset minimaalisen henkilöstö- ja huoltotarpeen ansiosta

Arvostettu tarjoaja – entistä paremmaksi kehitetty, moderni tekniikka

Polymeerijauheesta valmistetaan flokkulanttina käytettävä liuos. Aikaisemmin jauheen varastointi, kuljetus ja käyttö aiheutti runsaasti pölyä, mutta ProMinentin tytäryhtiön Tomalin moderni tekniikka mahdollistaa toisenlaisen prosessin: Jätevesiyhtiö päätti alkaa käyttää PolyRex-annostelujärjestelmää, johon kuuluu Optimo-huuhtelujärjestelmä. Tämä suljettu järjestelmä takaa jauheen tarkan, luotettavan ja ennen muuta pölyttömän käsittelyn, koska siinä käytetään polymeeriliuosta, jonka vaikutus hallitussa ympäristössä on optimoitu. Toimitukseen kuuluu lisäksi suursäkkien tyhjennysasema, haponkestävästä teräksestä valmistetut kypsennys- ja annostelusäiliöt ja moniruuvisyötin. Uusia laitteistoja ohjataan muistiohjelmoitavalla ohjauksella (PLC). Ensimmäinen kahdesta korvaavasta laitteistosta otettiin käyttöön helmikuussa 2015 ja toinen tammikuussa 2017.

Tiedot: Mukavuustaso kohentui, kustannuksia säästyi!

Pölyttömän työympäristön lisäksi – jokapäiväinen käyttö helpottui merkittävästi! – uudet PolyRex-annostelujärjestelmät tarjoavat myös muita hienoja etuja:

  • minimaalinen henkilöstö- ja huoltotarve täysin automaattisen toiminnan ansiosta
  • alhaisempi polymeerin kulutus optimaalisen sekoituksen ja tarkan annostelun ansiosta
  • annostelumäärien joustava mukautus erilaisiin pitoisuusvaatimuksiin
  • lietteen hävityskustannusten alentuminen korkean kuivausasteen ansiosta
  • suuri prosessiturvallisuus vedenkäsittelyssä ja kaikkien lakien luotettava noudattaminen

Käytetyt tuotteet - Pölytön annostelu pölyttävien laitteistojen sijaan

Ota meihin yhteyttä

»Tiimini ja minä olemme käytettävissäsi. Kysy meiltä lisätietoja.«

Vaihde +358 9 4777 890  Lähetä kysely   

Lisää tämän toimialan käytännön esimerkkejä

ProMinent Newsletter - viimeisimmät uutiset, räätälöity sinulle! Tilaa nyt