Hakuehdotuksia

Biokaasutuotanto: Lanta kolminkertaisella käytöllä

Vuodesta 2008 Sveitsin suurin biokaasulaitos Vierwaldstätter Seenlähellä fermentoi lietettä, ulosteita ja kasveja biokaasuksi. Jopa jätteet fermentoinnista ovat arvokkaita ja käytetään käsittelyn jälkeen lannoitteena ja käyttövetenä.

Toisenlainen jätteidenkäsittely

SwissFarmerPower Inwil AG:n omistama laitos tuottaa vuosittain jopa 1,9 miljoona kuutiometriä biokaasua. Tämä uusiutuva energiamuoto on hurmaava siinä mielessä, että jopa jätteille vielä löytyy käyttöä. Jäljelle jää nimittäin biokaasuliete, jonka kiinteät ja juoksevat ainesosat ensin erotetaan saostusaineilla. Kiinteät aineet soveltuvat lannoitteeksi, nestettä puhdistetaan edelleen: Ensin pienet hiukkaset poistetaan ultrasuodatuksella, sen jälkeen vesi käsitellään käänteisosmoosilaitteistolla. Tämän vaiheen valmistelemiseksi rikkihappo säätää pH-arvon ja antiscalant pitää käänteisosmoosikalvon läpäisevänä. Käsitellyn veden saa nyt päästää vedenpuhdistuslaitokseen tai sitä voidaan suoraan hyödyntää käyttö- tai pesuvetenä. Laitteisto fermentointijäänteiden käsittelyyn toimitti A3 Water Solutions GmbH – tämäkin laitteisto sisältää ProMinent-tekniikka.

Perustiedot

  • Biokaasulaitos Inwil, Sveitsi: Vuodessa tuotetaan kasvijätteistä ja biomassasta vajaat 2 milj. m³ biokaasua
  • Jänteet fermentoinnista käsitellään saostuksella, suodatuksella ja käänteisosmoosilla
  • Polymeerien valmistusasema: Tuotetaan saostusaineita juoksevien ja kiinteiden ainesosien erotteluun
  • Magneettitoiminen kalvoannostelupumppu gamma/ L: Antiscalantin annostelu, estää suolakiteiden muodostumista käänteisosmoosikalvolla
  • Moottorikäyttöinen kalvoannostelupumppu Vario C: 78 prosenttisen rikkihapon annostelu pH-säätöön

Fermentoinnin jäännöslietteestä puhtaaksi vedeksi

Koska A3 Water Solutions oli aikaisemminkin nauttinut asiantuntevasta yhteistyöstä ProMinentin kanssa ja hankkeiden tulokset olivat tähän asti olleet erinomaisia, valita ei ollut vaikea. Saostusaine tulee ProMinentin täysautomaattisesta polymeerien valmistusasemasta. Laitteisto vaati erittäin vähän huoltoa ja voidaan joustavasti sopeuttaa pitoisuuksien muutoksiin. Ennen käänteisosmoosia käyttäjäystävällinen magneettitoiminen gamma/ L kalvoannostelupumppu annostelee antiscalantia. Se on aine, joka estää kerrostumia käänteisosmoosilaiteen kalvoilla. pH-arvon laskemiseksi moottoroidut Vario C kalvoannostelupumput lisäävät 78 prosenttisen rikkihapon nesteeseen. Valitut ProMinent tuotteet vakuuttavat käyttäjäystävällisyydellään ja edullisilla käyttökustannuksillaan, vankkatekoisella ja kemikaaleja kestävällä rakenteellaan sekä tarkalla annostelulla.

Vaivaton hankkeen läpivienti, luotettava tulos

  • Varma kiinteiden aineiden erottelu, luotettava vedenkäsittely
  • Täysautomaattinen polymeerien valmistus
  • Käänteisosmoosilaiteen luotettava suoja
  • Käyttäjä- ja huoltoystävällinen laitteisto, taloudellinen käyttö
  • Nopea huolto paikan päällä

»Olemme jo monta vuotta menestyksellä työskennelleet yhdessä ProMinentin kanssa. Käyttämämme annostelupumput ovat erittäin luotettavia ja hyvin huoltoystävällisiä, mikä parantaa prosessikulun turvallisuutta entisestään. Asiakkaamme arvostavat sveitsiläisen ProMinent-henkilöstön nopeaa palvelua paikan päällä.« -  Marco Conen, projektivastaava, A3 Water Solutions GmbH

Käytetyt tuotteet - Biokaasutuotanto: Lanta kolminkertaisella käytöllä

Ota meihin yhteyttä

»Tiimini ja minä olemme käytettävissäsi. Kysy meiltä lisätietoja.«

Vaihde +358 9 4777 890  Lähetä kysely   

Sulje lomake

Kysely

Henkilötiedot


toinen tuote +
Liitetiedosto Maximum file size 10 MB
Lataa toinen tiedosto

Henkilötiedot


Tarkista antamasi tiedot ja täytä kaikki pakolliset kentät.
*Pakolliset kentät

Tarkista ja lähetä


Henkilötiedot:
Nimitys
Titteli
Sukunimi  
Etunimi  
Yritys
Asiakasnumero
Sähköpostiosoite
Puhelinnumero
Katu
Kadunnumero
Postitoimipaikka  
Maa
Takaisinsoitto Kyllä

Askel takaisin

Lisää tämän toimialan käytännön esimerkkejä

1 2

ProMinent Newsletter - customized to your industry. Register now