Hakuehdotuksia

Älykäs veden uusiokäyttö klooridioksidilla

Crailsheim-Dinkelsbühlin meijerissä haihdutusvesi desinfioidaan klooridioksidilaitteistolla ja otetaan uusiokäyttöön tuotantoprosessissa. Miellyttävä tulos: huomattava vedenkulutuksen ja käyttökustannusten lasku.

Kustannukset alas

Milchwerk Crailsheim-Dinkelsbühl eG:n 160 työntekijää jalostavat vuosittain noin 130 000 tonnia maitoa pääasiallisesti herkulliseksi juustoksi. Mutta korkea tuoreveden kulutus erilaisiin käyttötarkoituksiin, esimerkiksi sentrifugien huuhteluun, on aina ollut epämiellyttävä kustannustekijä. Sen lisäksi peretikkahapon kulutus desinfiointiaineena oli kuukaudessa noin 800 litraa. Tuotantoprosessissa syntyvän haihdutusveden uusiokäytöllä oli tarkoitus laskea tuore- ja jätevedestä sekä desinfiointikemikaaleista aiheutuvia kustannuksia.

Perustiedot

  • Vuodessa 130 000 litraa maitoa jalostellaan juustoksi
  • Päivittäin syntyy 200 000 litraa vettä kylmän ja lämpimän haihdutuksen seurauksena
  • Haihdutusveden uusiokäyttö desinfioivalla klooridioksidilaitteistolla

Klooridioksidi sisään

Haihdutusveden desinfiointiin käytetään BelloZon® CDLb klooridioksidilaitteistoa

ProMinentilta. Klooridioksidi on erittäin tehokas desinfiointiaine. Lisäksi se estää biofilmien muodostumista putkistoissa. Klooridioksidilaitteisto tuottaa ohennetusta suolahaposta ja natriumkloriitista perusliuoksen, jonka vahvuus on jopa 1 000 ppm. Se välivarastoidaan syöttöyksikössä.

Valmiiksi sekoitettu perusliuos syötetään paineilmakäyttöisen kalvopumpun avulla yksittäisille annosteluyksiköille jatkuvasti.

Päivittäin meijerissä syntyy keskimäärin noin 200 000 litraa haihdutusvettä kylmästä ja lämpimästä haihdutuksesta. Varastosäiliöistä se pumpataan toisistaan erillään olevilla siirtopumpuilla annostelujärjestelmälle BelloZon® CDLb, joka lisää siihen klooridioksidia. Tällä tavalla käsitelty ja mikrobiologisesti moitteeton haihdutusvesi välivarastoidaan tankeissa. Se voidaan uusiokäyttää esimerkiksi vuokapesukoneissa, tankkien välihuuhteluun tai putkistojen puhdistukseen.

Vedenkulutus alennettu

Verrattuna aikaisempaan peretikkahapon kulutukseen, BelloZon® CDLb:n kulutus on noin 250 litra per kemikaali. Kun verrataan peretikkahapon hintaa ja hapon / emäksen hintaa klooridioksidilaitteistolle, kustannussäästö on jopa 40%. Sama pätee tuoreveden kulutukseen, joka on haihdutusvettä käytettäessä kokonaisuudessaan jopa 40 % alhaisempi. Crailsheim-Dinkelsbühlin meijerin tekemä investointi nykyaikaiseen desinfiointilaitteistoon on siis ollut erittäin kannattava: Lyödään rahoiksi juustolla!

  • Haihdutusveden luotettava desinfiointi klooridioksidilaitteistolla
  • Käsitellyn haihdutusveden tehokas uusiokäyttö toisiin tehtäviin
  • Kemikaalikustannusten vähennys 40%
  • Tuoreveden kulutuksen vähennys 40%

Käytetyt tuotteet - Älykäs veden uusiokäyttö klooridioksidilla

Ota meihin yhteyttä

»Tiimini ja minä olemme käytettävissäsi. Kysy meiltä lisätietoja.«

Vaihde +358 9 4777 890  Lähetä kysely   

Lisää tämän toimialan käytännön esimerkkejä

ProMinent Newsletter - viimeisimmät uutiset, räätälöity sinulle! Tilaa nyt