Hakuehdotuksia

Donitsileipomo: Paras herkku syntyy oikeilla aromeilla

Millainen donitsi on mielestäsi paras? Päällä värikkäitä sirotteita? Kinuskitäyte? Vai sileä suklaakuorrute? Piditpä mistä hyvänsä, tämä pätee: Donitsi maistuu aina juuri oikealta siksi, että suurleipomoissa käytetään aromiaineita – ja samalla siellä on jatkuva räjähdysvaara.

Räjähtävät donitsit

Teollisissa leipomoissa on hyvin erilaista kuin kotikeittiöissä. Aloitetaan mittasuhteista: uunit ovat leipuria korkeampia, taikinatiinuissa voisi uida, ja päivittäinen tuotantomäärä ja raaka-aineet mitataan tonneissa. Alankomaissa toimiva suurleipomo makeuttaa donitsit nestemäisillä aromeilla, jotta ne maistuisivat ja tuoksuisivat kauttaaltaan. Aromiaineen annostelu on vaativa tehtävä monestakin syystä: Annostelu on tietenkin äärimmäisen tarkkaa – ja se aiheuttaa räjähdysvaaran! Suurin osa aromiaineista ei näet ole vesiliukoisia, vaan ne liuotetaan alkoholiin. Höyrystyvä alkoholi muodostaa helposti syttyvän ilmaseoksen. Siksi leipomoissa on noudatettava räjähdysvaarallisia aineita koskevia tiukkoja määräyksiä.

Perustiedot

  • Aromiaineiden annostelu hollantilaisessa suurleipomossa
  • Erityisvaatimus: Höyrystyvän alkoholin muodostama räjähdysvaara
  • Annostelulaitteisto, joka sisältää 9 moottoritoimista Sigma/ 1 -kalvoannostelupumppua
  • Valmiiksi asennetun laitteiston toimitus erillisesti tuuletetussa kontissa
  • Erittäin tarkka annostelu ja erinomainen toistettavuus

Mittatilauksena valmistettu kontti

Asiakas valitsi ProMinentin räätälöidyn ratkaisun, koska se oli helpoin asentaa ja se takaa räjähdyssuojan. Suurleipomossa on käytetty vuodesta 2010 alkaen yhdeksää moottoritoimista Sigma/ 1 -kalvoannostelupumppua erillisesti tuuletetussa kontissa. Näin leipomon alkoholihöyryt eivät pääse sytytyslähteiksi pumppuihin, ja laitteisto on räjähdyssuojattu. Koska annostelulaitteiston kaikki osat on asennettu valmiiksi ja kokonaisuus toimitetaan kontissa, asennukseen ei kulunut juurikaan aikaa käyttöpaikalla. Projektijohtajana toiminut Maximilian Franke on tyytyväinen myös siksi, että putkistojen ja venttiilien asiantunteva asennus on parantanut annostelun toistettavuutta hyvästä vakioarvosta ±2 % vieläkin parempaan 1 %:n arvoon. Suurleipomossa odotetaan ainoastaan yhtä räjähdystä: kun donitsien ystävien makunystyrät räjähtävät riemusta.

Varma ja tarkka annostelu

  • räjähdysvaarallisten alkoholihöyryjen turvallinen käsittely: pumput on asennettu erillisesti tuuletettuun konttiin
  • nopea ja helppo Plug & Play -asennus liitäntävalmiiseen konttiin
  • edullinen huolto
  • parempi annostelutarkkuus ProMinentin suunnittelemien yksilöllisten laitteistojen ansiosta
  • keskusohjaus PROFIBUS:n kautta

Käytetyt tuotteet - Donitsileipomo: Paras herkku syntyy oikeilla aromeilla

Ota meihin yhteyttä

»Tiimini ja minä olemme käytettävissäsi. Kysy meiltä lisätietoja.«

Vaihde +358 9 4777 890  Lähetä kysely   

Lisää tämän toimialan käytännön esimerkkejä

ProMinent Newsletter - viimeisimmät uutiset, räätälöity sinulle! Tilaa nyt