Hakuehdotuksia

Abu Dhabin kaviaarintuotanto erämaassa menestyy

Toisille se on herkkua, toiset sanovat ei kiitos. Kaviaarikin on loppujen lopuksi makuasia. Innovatiivinen yritys Abu Dhabista tuottaa nykyään kaviaaria erämaassa, koska kysyntä maailmanmarkkinoilla kasvaa jatkuvasti.

Kaukonäköinen liikeidea vai utopia?

Otetaan esimerkiksi kehittyvä yritys, kuten Emirates Aquatech, visionäärinen liikeidea, riittävästi investointirahaa sekä reilun kahdeksan jalkapallokentän kokoinen alue erämaassa. Silloin saadaan maailman suurin kaviaarin ja sammenlihan tuotantolaitos. Tämä laitos sijaitsee Abu Dhabissa, joka on saman nimisen emiraatin ja Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien pääkaupunki.

Kaviaari on eri sammenlajeista puhdistettua ja suolattua mätiä (munat). Luonnollisessa elinympäristössään näiden lajitoverit ovat osittain erittäin uhanalaisia. Sen takia kasvatus ns. vesiviljelyissä ja ennen kaikkea suljetuissa kiertovesiviljelyissä (RAS) on hellävaraisempi ja ympäristöystävällisempi tapa vastata kysyntään tästä hienostuneesta proteiinilähteestä.

Herkkien eläinten pitäminen vastuullisella tavalla tuo mukanaan tiettyjä riskejä. Kalakasvatusaltaiden vettä täytyy jatkuvasti käsitellä, jottei mahdolliset sairaudet leviä. Weinheimilainen United Food Technologies (UFT) AG on toteuttanut kunnianhimoisen hankkeen, koska se luottaa ProMinent GmbH:n järjestelmäosaamiseen ja luotettaviin otsonilaitteistoihin.

Perustiedot

  • Vuosittainen tuotanto on 35 tonnia kaviaaria ja 700 tonnia sammenlihaa
  • 64 suljettua kiertovesijärjestelmää veden käsittelyyn
  • Herkkien kalojen pitoon välttämätön optimaalinen vesilaatu varmistetaan kahdeksalla tehokkaalla otsonilaitteistolla

Tekninen ihme

Kesäkuun 2011 käyttöönotosta alkaen, sammet premium-kaviaarin tuotantoon on kasvatettu 64:ssä altaassa. Vesiviljelylaitoksiin erikoistunut UFT käyttää veden desinfiointiin yhteensä kahdeksaa otsonilaitetta, jotka ovat tyyppiä OZONFILT® OZMa sekä lisäksi 64 täyttöasemaa sairauksia aiheuttavien mikro-organismien poistamiseksi.

Monimutkainen järjestelmä on vaikuttava tekninen mestariteos, joka käsittää vedenoton, otsonituotannon ympäröivästä ilmasta, otsonikaasun tarkan annostelun reaktiosäiliössä ja lopuksi desinfioidun veden täytön yksittäisiin altaisiin. Otsonigeneraattorien ja laitoskohtaisten täyttöjärjestelmien lisäksi ProMinent toimitti myös vaaditut ylijäämä-otsonikaasun hävityslaitteet sekä elektroniset ohjausyksiköt integrointiin ohjausjärjestelmään.

Puhdas vesi takaa suunnitteluvarmuuden

Optimaalisella vesilaadulla ja lämpötilalla sekä lajille sopivalla ruokinnalla, luodaan kaloille jatkuvasti parhaat mahdolliset kasvumahdollisuudet. Kaloja on tällä hetkellä on jo 300 000. Se antaa Abu Dhabin laitoksen operaattoreille suunnitteluvarmuuden tulevaisuudelle. Lisäksi vuoden 2015 tuotantokapasiteetti saavutettiin: 35 tonnia kaviaaria ja 700 tonnia sammenlihaa. Kalliin, yli 100 euroa 50 grammasta maksavan herkun ostajat löytyvät paikallisilta markkinoilta Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa. Muita asiakkaita ovat hotellit, lentoyhtiöt ja risteilylaivat. Vähän yli vuosi sitten Emirates Aquatech sai myös amerikkalaisen Food and Drug Administration:in hyväksynnän. Näin se voi palvella markkinoita, missä tuotteiden kysyntä on suurimmillaan, eli 50 prosentilla maailman kokonaiskysynnästä. Siis riittävästi kalaa ja kaviaaria – suoraan erämaasta!

  • Kansainvälisellä asiantuntijayritysten yhteistyöllä luodaan optimaalinen vesilaatu kunnianhimoisessa kalankasvatuslaitoksessa
  • Allasveden tehokas desinfiointi ProMinentin luotettavilla otsonilaitteistoilla
  • Tauteja aiheuttavaien mikro-organismien poisto mahdollistaa kalojen terveen kasvu ja parhaan mahdollisen tuotelaadun
  • Suunnitteluvarmuus laitoksen pitäjille, koska kalojen kasvatusolosuhteet ovat muuttumattomia ja ohjattavissa

Käytetyt tuotteet - Abu Dhabin kaviaarintuotanto erämaassa menestyy

Ota meihin yhteyttä

»Tiimini ja minä olemme käytettävissäsi. Kysy meiltä lisätietoja.«

Vaihde +358 9 4777 890  Lähetä kysely   

Lisää tämän toimialan käytännön esimerkkejä

ProMinent Newsletter - viimeisimmät uutiset, räätälöity sinulle! Tilaa nyt