Hakuehdotuksia

Kaivoveden käsittely etanolin tuotantoon

Tuleva Euroopan suurin etanolin tuotantolaitos tarvitsee vaihtelevia vesilaatuja eri prosesseille. Tähän haasteeseen vastaa ProMinentin toimittama avaimet käteen -käsittelyjärjestelmä käänteisosmoosi- ja vedenpehmennyslaitteistoineen.

Maissista syntyy etanolia

Pannonia Ethanol Zrt. sijaitsee Dunaföldvárissa, Budapestin eteläpuolella. Tällä hetkellä yhtiö käsittelee vuosittain noin 650 000 tonnia maissia ja valmistaa siitä jopa 280 miljoona litraa etanolia. Laajennuksen jälkeen tuotantolaitoksesta tuli Euroopan suurin etanolin valmistaja. Sen vuosituotanto tulee olemaan jopa 450 miljoona litraa.

Jo käynnissä olevan tuotannon ylläpitämiseksi 3 000 kuutiometriä kaivovettä täytyy päivittäin käsitellä käytettäväksi eri prosesseissa: Runsaat 60% käytetään jäähdytysprosesseissa, noin 20% varsinaisia tuotantoprosesseja varten ja 13% tarvitaan höyryn tuotantoon. Vuonna 2010 Pannonia Ethanol suunnitteli uudisrakennusvaiheen aikana myös avaimet käteen -veden käsittelylaitoksen asentamisen voidakseen tuottaa juuri näitä vesilaatuja.

Perustiedot:

  • Tunnissa 60 kuutiometriä raakavettä haetaan neljästä kaivosta (2014 asti)
  • Vedenkäsittelylaitoksen kapasiteetti: 3 000 m3 päivässä (120 m3/h)
  • Käsitelty vesi käytetään jäähdytys- ja tuotantoprosesseihin sekä höyryn tuotantoon
  • Neljä suodatinta käytetään raudan ja mangaanin poistoon, kaksi Dulcosmose® käänteisosmoosilaitteistoja suolan poistoon ja yksi DMEa Triplex-pehmennyslaitteisto kaivoveden kovuusasteen pienentämiseksi

Huippuluokan vedenkäsittelyä

ProMinent Unkari voitti hankkeen tarjouskilpailun monivaiheisen valintaprosessin jälkeen. Tarjous oli kaiken kattava ja sisälsi vaikuttavan avaimet käteen -ratkaisun, johon kuuluivat myös asennus, käyttöönotto, huolto sekä After Sales Servicen.

Vedenkäsittelylaitoksen toimitus koostuu seuraavista pääkomponenteista: Neljä täydellistä annostelujärjestelmää gamma/ L magneettiannostelupumpuilla desinfiointi- ja esioksidointi-kemikaalien käsittelyyn; neljä suodatinta raudan ja mangaanin poistoon; yksi prosessivesisäiliö; kaksi Dulcosmose® käänteisosmoosilaitteistoa suolan poistoon; yksi DMEa Triplex-pehmennyslaitteisto. Viimeinen kemialinen käsittely, jolla valmistetaan lisävesi höyryn tuotantoon ja jäähdytyskiertoja varten, tapahtuu kahdeksalla annostelujärjestelmällä, jotka on varustettu gamma/ L-pumpuilla, ja yhdistetty mittausasemiin.

Vesihuolto vuorokauden ympäri

Hankkeen toteutus esittelystä käyttöönottoon kesti noin kaksi kuukautta. Pannonia Ethanolin vuonna 2011 asentama vedenkäsittelylaitos on luottavasti ja ilman laadun vaihteluita tuottanut eri prosesseihin tarvittavan veden. Koko järjestelmän ohjaus ja valvonta on täysautomaattinen, mikä helpotta varsinainen etanolin tuotantoa huomattavasti. Voimassa olevan huoltosopimuksen perusteella ProMinent Unkari takaa sen lisäksi laitteiston ympärivuorokautisen käytettävyyden ja moitteettoman toiminnan.

Koska hankkeen läpivieminen onnistui niin hyvin uudisrakennusvaiheessa, ProMinent hoiti myös vedenkäsittelyä, kun kaksi lisäkaivoa otettiin käyttöön laajennusvaiheen yhteydessä vuonna 2014. Sen lisäksi tuli neljä lisäsuodatinta, käänteisosmoosilaitteisto sekä tarvittava laitteisto veden pehmennyskapasiteetin nostamiseksi 25:een kuutiometriin tunnissa ja vedenkäsittelyn kokonaiskapasiteettiä 4 500:aan kuutiometriin päivässä.

»Oli ilo työskennellä ammattilaistiimin kanssa, joka keskittyi asiakkaaseensa ja hänen tarpeisiinsa jatkuvasti. Meille kehittyi nopeasti erittäin hyvä työsuhde, joten suunnittelu- ja asennusvaihe sujuivat täysin ongelmitta. Olemme hyvin tyytyväisiä. Toivomme pitkään jatkuvaa yhteistyötä vedenkäsittelyn merkeissä ProMinentin kanssa.« -  Zoltán Reng, toimitusjohtaja, Pannonia Ethanol Zrt.

Käytetyt tuotteet - Kaivoveden käsittely etanolin tuotantoon

Ota meihin yhteyttä

»Tiimini ja minä olemme käytettävissäsi. Kysy meiltä lisätietoja.«

Vaihde +358 9 4777 890  Lähetä kysely   

ProMinent Newsletter - viimeisimmät uutiset, räätälöity sinulle! Tilaa nyt