Hakuehdotuksia

Vedenkäsittelyä Aachenilaisessa terveyskylpylässä

Keisari Kaarle suuren mukaan nimetty Carolus - kylpylä Aachenissa jättää kaikki muut kylpylaitokset varjoonsa. Lämpimän veden vaativassa käsittelyssä hyödynnetään moderneja elektrolyysilaitteistojamme ja tehokkaita mittaus- ja säätöjärjestelmiämme.

Kärkisijan varmistaminen

Jos vuosien ajan Carolus-kylpylä Aachenissa on ollut yksi Saksan vetovoimaisimmista ja taloudellisimmista kylpylöistä. Syyskuussa 2014 se toivotti tervetulleeksi 5 miljoonannen asiakkaansa, vuosittain se palvelee noin 340000 vierasta. Jotta näin olisi myös jatkossa, yrityksen omistaja päätti toteuttaa kohdennettuja saneeraus- ja optimointitoimenpiteitä päivittääkseen koko kylpylän vastaamaan uusinta tekniikkaa.

Carolus-kylpylässä termisenä vetenä käytetään Rosenquelle-lähteen vettä ja kaupungin vesilaitoksen vettä. Ennen kuin vesi ohjataan kylpylän lukuisiin altaisiin ja saunaosastoon, täytyy se hygieniasyistä ensin käsitellä määräystenmukaisesti. Termisen veden mineraaliominaisuuksien vuoksi happipitoisten tuotteiden käyttö pH-arvon korjaamiseen oli aikaisemmin erittäin suurta. Uusi vedenkäsittelylaitteiden tekniikka ja tehokas mittaus- ja säätelytekniikka tarjosivat ratkaisun.

Perustiedot

  • Vuosittain noin 340000 kylpylä- ja sauna-asiakasta
  • Vedenkäsittelylaitteiden ja uuden mittaus- ja säätelytekniikan asennus käytön aikana
  • Elektrolyysilaitteisto CHLORINSITU® V Plus vastaa luonnollisen termisen veden ja kaupungin vesijohtoverkosta otetun veden desinfioinnista
  • Mittaus- ja säätelyjärjestelmä DULCOMARIN® II ohjaa hygieniaparametreja 15 vesipiirissä

Investointi huipputeknologiaan

Omistaja valitsi kaksi pätevää kumppania: Weselissä toimiva m. hübers GmbH vastasi ProMinent GmbH:n toimittamien teknisten komponenttien ja laitteistojen asentamisesta. Huhtikuussa 2016 asennettiin ja käynnistettiin tehokas mittaus- ja säätelyjärjestelmä DULCOMARIN® II ja 15 hajautettua mittauspaikkaa hygienia-apuparametrien ohjaamiseen. Toisessa vaiheessa heinäkuussa asennettiin ja otettiin käyttöön elektrolyysilaitteisto CHLORINSITU® V Plus, jonka kloorin tuotantoteho on 1.750 g/h. Molempien asennusyksiköiden lisäksi asennettiin yhdeksän virtausmittaria kloorin syötön pois kytkemiseen, kun kloorattava vesi on pysäytetty. Lopuksi joulukuussa asennettiin vielä 15 tyypin Beta® magneetti-kalvoannostelupumppua automaattiseen pH-arvon säätelyyn.

Säästöt olivat huippuluokkaa

CHLORINSITU® V Plus -laitteiston paikan päällä tuottama kloorikaasu ohjataan termiseen veteen suoraan elektrolyysilaitteiston sisällä. Prosessin aikana syntyvällä suolahapokkeella on pH-arvoa alentava vaikutus, mikä entisestään vähentää muiden happopitoisten tuotteiden lisäämisen tarvetta. Myös kaupungin vesijohtoverkosta otettavalla vedellä toimivien sauna-osaston altaiden pH-arvon säätelyyn tarvitaan oleellisesti vähemmän lisäaineita. CHLORINSITU® V Plus -laitteistossa tuotettu ja varastosäiliössä säilytetty natriumhypokloriitti sopii ihanteellisesti veden desinfioimiseen. Lisäksi varastosäiliö toimii altaiden ”hätäreservinä”, jos kloorin tuotannossa tapahtuu odottamaton häiriö. Kaikin tavoin turvallinen järjestely!

  • Aina hygieeninen allasvesi kaikissa lämpimissä altaissa ja sauna-alueella
  • DULCOMARIN® II -laitteiston yhdistäminen yrityksen sisäiseen verkkoon mahdollistaa altaiden hoidosta vastaavalle henkilölle hygieniaparametrien hakemisen tietokoneelta ja tarvittaessa nopean puuttumisen ongelmiin
  • Käyttökustannukset alentuvat, koska kemikaalien kulutus vähenee merkittävästi
  • Natriumhypokloriitin varastoiminen säiliössä takaa vähintään 24 tunnin toiminnan häiriötilanteessa
  • Määrätyt yhteyshenkilöt huoltokysymyksissä ja varaosien toimitukseen liittyen

»Emme halunneet tuotetta suoraan hyllystä, vaan juuri Carolus-kylpylän erityisiin tarpeisiin sopivan ratkaisun. Olimme erittäin tyytyväisiä projektin kitkattomaan toteutukseen ja uuden tekniikan asentamiseen ilman, että siitä aiheutui keskeytyksiä omaan toimintamme. Huomattavien kustannussäästöjen lisäksi myös jatkuva huolto ja nopeat varaosatoimitukset ovat merkittäviä etuja.« -  Michael Blinn, tekninen johtaja, Carolus Thermen Bad Aachen

Käytetyt tuotteet - Vedenkäsittelyä Aachenilaisessa terveyskylpylässä

Ota meihin yhteyttä

»Tiimini ja minä olemme käytettävissäsi. Kysy meiltä lisätietoja.«

Vaihde +358 9 4777 890  Lähetä kysely   

ProMinent Newsletter - viimeisimmät uutiset, räätälöity sinulle! Tilaa nyt