Hakuehdotuksia

Allasveden kierrätyksellä pienemmät käyttökustannukset

Mitä likaiselle paluuhuuhteluvedelle kannattaa tehdä? Kannattaa toimia saksalaisen Butzbachin kaupungin uimahallien tavoin: käytetyn allasveden voi käsitellä älykkäillä, nykyaikaisilla suodatus- ja suolanpoistolaitteistoilla, jonka jälkeen veden voi palauttaa altaaseen.

Täydellinen saneeraus

Kuvankauniin Butzbachin kaupungin keskustassa on historiallinen toriaukio ja runsaasti kauniita ristikkotaloja. Kaupunki on suosittu turistikohde Hessenin osavaltiossa. Satoja vuosia vanhojen puurakennusten kunnossapito ei kuitenkaan tule halvaksi. Myös uudemmat rakennukset, kuten keskustan uimahalli ovat saneerauksen tarpeessa. Muutama vuosi sitten kaupungin päättäjät sopivat mittavan saneerausprojektin aloittamisesta. Butzbachin uimahalleissa haluttiin sijoittaa edulliseen, nykyaikaiseen ratkaisuun, jossa käytetty allasvesi käsitellään puhtaaksi ja hygieeniseksi uimavedeksi. Samalla haluttiin säästää hallin käyttökustannuksissa.

Perustiedot

  • Kaupungin keskustassa sijaitsevan uimahallin täydellinen saneeraus
  • Paluuveden käsittely Dulcoclean® UF -ultrasuodatinlaitteistolla ja suolanpoisto Dulcosmose® ecoPRO -käänteisosmoosilaitteistolla
  • Tavoitteena kestävästi taloudellinen uimahalliratkaisu

Tehokas vedenkäsittelytekniikka

Uudelleenrakennustöiden aikana Butzbachin uimahalliin asennettiin neljässä päivässä ProMinentin Dulcoclean® UF -ultrasuodatinlaitteisto, Dulcosmose® ecoPRO -käänteisosmoosilaitteisto ja aktiivihiilisuodatin. Yksittäiset komponentit on asennettu sarjaan, joten käytetyn allasveden käsittely sisältää useita vaiheita. Paluuvesi on lämmintä, eikä se viilene suodatuksen aikana juuri ollenkaan. Suodatusprosessin jälkeen vesi johdetaan takaisin allasvesikiertoon.

Dulcoclean® UF -laitteisto tuhoaa sameuttavat aineet, hiukkaset ja mikrobiologiset epäpuhtaudet luotettavasti. Täysautomaattinen PLC-ohjausjärjestelmä takaa suodatinlaitteiston käyttövarmuuden. PLC on integroitu osaksi rakennuksen ohjaustekniikkaa. Hygienia-asetukset on kätevä syöttää kosketuspaneelilla, ja ne tallentuvat sähköiseen järjestelmään. Dulcosmose® ecoPRO:n sisältämät suorituskykyiset kalvot poistavat jopa 99 % paluuveden suolasta. Laitteisto on helppokäyttöinen, ja asiakaskohtaiseen ratkaisuun voidaan sisällyttää tarkasti säädetyt esi- ja jälkikäsittelytoiminnot.

Järkevillä investoinneilla mittavia säästöjä

Saneeraustyöt kestivät vuoden ja 21 kuukautta, ja uudistunut uimahalli avattiin yleisölle elokuussa 2013. Uimareilla on käytössään 25 metriä pitkä, kuuden radan allas ja yksi yhden metrin ja yksi kolmen metrin hyppylauta. Lisäksi hallissa on erillinen tila niille, jotka eivät ui. Taaperoille on oma alueensa vesileikkeihin, jossa on myös kaksi matalaa allasta.

Uusi, paluuveden puhdistuksen ja kierron mahdollistava laitteistoratkaisu tuo Butzbachin uimahalliyrittäjille mittavat vuosittaiset säästöt puhtaan veden käytön vähennyttyä. Merkittävät säästöt energiankulutuksessa ovat vähentäneet uimahallin käyttökustannuksia. Tavoitteet on saavutettu kirkkaasti. Uimahallin henkilöstö on osallistunut ProMinentin järjestämään koulutukseen Heidelbergissa. Seminaarit ja koulutusohjelmat ovat asiakkaan mielestä mieluista lisäetua. Koulutuksen ansiosta Butzbachin uimahallin väki osaa hoitaa vedenkäsittelylaitteistonsa käytön ja huollon itsenäisesti.

»ProMinent GmbH:n lieteveden käsittelylaitteisto on toiminut käyttöönoton jälkeen moitteettomasti. Sen sijaan, että vesi ohjattaisiin viemäriin, voimme ohjata sen nyt suodatusjärjestelmän kautta uima-altaidemme veden kiertoon. Näin säästämme juomavesiverkoston puhdasta vettä.« -  Carsten Schnitter, Butzbachin uimalaitosten käyttöpäällikkö

Käytetyt tuotteet - Allasveden kierrätyksellä pienemmät käyttökustannukset

Ota meihin yhteyttä

»Tiimini ja minä olemme käytettävissäsi. Kysy meiltä lisätietoja.«

Vaihde +358 9 4777 890  Lähetä kysely   

ProMinent Newsletter - viimeisimmät uutiset, räätälöity sinulle! Tilaa nyt