Hakuehdotuksia

Spa – alkuperäinen terveyslähde

Tietysti tiedät, mikä spa on. Mutta tiesitkö lisäksi, että nimi on lainattu belgialaisesta kylpyläkaupungista ja sen luonnollisesta lähdevedestä? Nykyään paikallisen julkisen uimalan terveellinen vesi jopa jalostetaan otsonilla.

Menestyksellinen tekniikkapäivitys

Piscine Olympique de Span julkisessa uimalassa on merkittävä ulkoilma-allas 50-metrin uimaradoilla. Sisätiloista löytyy pienempi allas varustettuna 25-metrin uimaradoilla sekä iso polskutteluallas lapsille. Parasta siinä on kuitenkin: Kaikissa altaissa on aitoa lähdevettä – vierailijat siis uivat kuuluisassa "Eau de Spa":ssa.

Lakisääteisten vaatimusten takia toimijan oli kuitenkin pakko parantaa käytetyn lähdeveden laatua. Tästä syystä päätettiin toukokuussa 2012, että olemassa oleva laitteisto vaihdetaan nykyaikaiseen otsonilaitteistoon ja UV-järjestelmään, jotka sen jälkeen hoitaisivat koko vedenkäsittelyn. Koska toimijalla oli jo ennestään hyviä kokemuksia asennetuilla annostelupumpuilla ja yrityksen erinomaisesta palvelusta, yhteistyökumppaniksi päivitystä varten valittiin ProMinent Belgia. Mutta ennen kaikkea siksi, että kaikki tarvittavat komponentit tulisi toimittaa vain yhdeltä pätevältä ja luotettavalta valmistajalta.

Perustiedot

  • Kolmen altaan vesihuolto luonnollisella, käsittelyllä lähdevedellä
  • Kesän huippusesongin aikana on 1 500 - 2 500 vierailijaa päivittäin
  • Tekniikan päivittäminen otsonilaitteistolla ja UV-järjestelmällä uimalatoiminnan jatkuessa normaalisti

Otsonikäsittely lähdeveden jalostamiseksi

Uusi OZONFILT® OZVa laitteisto tuottaa otsonia, jota ruiskutetaan paineella staattiseen sekoittajaan. Näin saavutetaan veden ja otsonin paras mahdollinen homogenisointi. Sekoitus jää kymmeneksi minuutiksi reaktiosäiliöön, ennen kuin käsitelty vesi päästetään taas ulos. Näin varmistetaan, että kaikki bakteerit eliminoidaan luotettavasti. Sen jälkeen vesi siirretään taso-ohjauksella varustettuun varastosäiliöön. Varastosäiliön ulostuloon on asennettu kaksi siirtopumppua altaiden puskurisäiliöiden täyttämiseksi.

Desinfiointiprosessin lopuksi kaikki kloramiinit poistetaan kokonaan. Sen saavuttamiseksi vesi kulkee hiekkasuodattimen läpi, joka on asennettu Dulcodes M UV-laitteiston jälkeen. Tämä laitteisto on varta vasteen suunniteltu isojen vesimäärien käsittelyyn. Erityisen ruiskuttajansa ansiosta se soveltuu erinomaisesti kloramiinien foto-oksidatiiviseen poistoon uima-allasvedestä. Koko ProMinentin toimittama järjestelmä kolmen altaan vedenkäsittelyyn ohjataan suorituskykyisellä DULCOMARIN® II ohjaus- ja säätöjärjestelmällä.

Tulos

  • Kaikki vedenkäsittelykomponentit yhdeltä ainoalta toimittajalta
  • Lähdeveden käsittely otsonilla lakisääteisten määräysten täyttämiseksi
  • Aina hygieenisesti moitteetonta allasvettä UV-järjestelmällä desinfioinnin ansiosta
  • Vedenkulutus laskee ja sen seurauksena myös käyttökustannukset
  • Tyytyväisiä kävijöitä, koska ihon ja silmien ärsytysoireet häviävät UV-järjestelmän ansiosta

»Siitä lähtien, kun laitteisto otettiin käyttöön olemme olleet hyvin tyytyväisiä vedenlaatuun. Lisäksi tarvitsemme vähemmän vettä suodattimien vastavirtahuuhteluun. Sitä ei enää suoriteta päivittäin, vaan enää joka kolmas päivä. Tämän ansiosta käyttökustannukset laskevat huomattavasti. Mutta vielä tärkeämpää on vierailijoiden myönteinen palaute: Epämiellyttävä kloorin haju on kadonnut, kuten myös ihon ja silmien ärsytysoireet.« -  Gerard Poncelet, Johtaja, Piscine Olympique de Spa

Ota meihin yhteyttä

»Tiimini ja minä olemme käytettävissäsi. Kysy meiltä lisätietoja.«

Vaihde +358 9 4777 890  Lähetä kysely   

ProMinent Newsletter - viimeisimmät uutiset, räätälöity sinulle! Tilaa nyt