Hakuehdotuksia

Uimisen iloa napapiiristä pohjoiseen

Julkisen uimalan vedenkäsittelylaitoksen täysremontti? Teknisesti, ei ongelmia. Asiakkaan sijainti? Pieni norjalainen saari Pohjoisella Jäämerellä. Tulos: Puhdasta uimavettä haltioituneille viikinkijälkeläisille.

Uutta tekniikkaa nykyajan viikingeille

Vanha viikinkiasutus, noin 500 asukkaan Bjarkøy sijaitsee Pohjois-Norjassa noin 300 kilometriä napapiiristä pohjoiseen ja Vesterålenista itään. Kunnan alue on jakautunut usealle pienelle saarelle Pohjoisella Jäämerellä. Bjarkøyn uimahalli ei tosin ole viikinkien peruja, vaan rakennettu 1970-luvulla. Sen takia ProMinentin Norjan sivukonttoria pyydettiin suorittamaan tilannekatsaus jo muutama vuosi sitten. Siitä seurasi saneeraustyön julkinen tarjouskilpailu. Tämäkin tilaus meni lopulta ProMinent Norge AS:lle. Ongelmien ratkettua ja taloudellisten resurssien varmistuttua, Bjarkøyn kunta näytti hankkeelle vihreää valoa.

Tehtävä Pohjoisella Jäämerellä

Uuden laitteiston asennus koordinoitiin rakennus-, sähkö ja betonitöiden kanssa. Työt aloitettiin syksyllä 2012 ja käyttöönotto tapahtui alkuvuodesta 2013. Olemassa olevaa laitteistoa täydennettiin ProMinent-komponenteilla, jotka täyttävät tämän päivän vaatimukset nykyaikaiseen vedenkäsittelyyn. Siihen kuuluu suorituskykyinen mittaus- ja säätöjärjestelmä DULCOMARIN®II, UV-laitteisto bakteerien poistoon sekä kalvoelektrolyysilaitteisto CHLORINSITU®III compact taloudelliseen desinfiointiin. Laitteistoa täydennetään tarvittavilla suodattimilla, annostelupumpuilla ja antureilla, jotka rekisteröivät mittausarvoja vedenlaadun seuraamiseksi.

Kaikki komponentit on liitetty DULCOMARIN®II:en, joka puolestaan on integroitu olemassa olevaan ohjausjärjestelmään.

Hauskoja uintihetkiä Aurora borealisin sijasta

Bjarkøyn asukaat ovat innoissaan, sillä toukokuusta 2013 he voivat vihdoinkin taas käyttää täysin saneerattua uimahallia. Eli siis mieluummin puhdasta ja lämmintä vettä altaassa kuin tuijotella revontulia ulkona kylmyydessä. Kunnan päättäjille saneeraus on myös taloudellinen menestys hyvin rajallisen budjetin lisäksi. ProMinentin uuden vedenkäsittelyjärjestelmän ansiosta kloorin kulutus pienenee huomattavasti, automaattinen mittaus- ja säätöjärjestelmä mittaa ja kirjaa uimala-parametrit tehokkaasti, ja kiertopumppu tulee toimeen hyvin vähällä energialla. Se olisi miellyttänyt laivatekniikkaa ymmärtäviä viikinkejäkin.

  • Olemassa olevan laitoksen täyssaneeraus hyväksi todetuilla komponenteilla
  • Kemikaalien ja energian käytön vähentäminen
  • ProMinentin neuvonta, asennus ja huolto kaikkialla maailmassa

Käytetyt tuotteet - Uimisen iloa napapiiristä pohjoiseen

Ota meihin yhteyttä

»Tiimini ja minä olemme käytettävissäsi. Kysy meiltä lisätietoja.«

Vaihde +358 9 4777 890  Lähetä kysely   

ProMinent Newsletter - viimeisimmät uutiset, räätälöity sinulle! Tilaa nyt