Hakuehdotuksia

Kestävä uimalatoiminta Heidelbergissä

ProMinentin mittaus- ja säätötekniikka varmistaa kestävän kehityksen periaatteiden mukaisen uima-allasveden käsittelyn Heidelbergin kaupunkilaitoksen uimaloissa. Sillä taloudellinen käyttö varmistaa nautinnollisia uimahetkiä kaikille – myös pitkällä aikavälillä!

Aina ajan tasalla

Stadtwerke Heidelbergin viidessä uimalassa vierailee vuosittain noin 500 000 kävijää. Jotta yksittäisten uimaloiden toiminta olisi menestyksekästä ja kävijämäärät pysyisivät korkeina, niitä täytyy hoitaa tehokkaasti ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Sen takia kaikki uimalat käyttävät ekosähköä ja ilmastoystävällisiä lämmitystapoja. Pysyäkseen jatkuvasti mukana teknisessä kehityksessä, vedenkäsittely- ja desinfiointilaitteistot uusittiin vuonna 2014 myös Freizeit-Bad Tiergartenstraßen uimalassa. Hanke käsitti vanhan laitteiston täydellisen purkamisen sekä uuden laitteiston asentamisen ja käyttöönoton. Tässä tapauksessa erityinen haaste oli annostelupumppujen tarkka mitoittaminen suhteessa siirtomääriin ja paineolosuhteisiin. Toimija valitsi laajan hankkeen toteuttajiksi kaksi paikallista yritystä: IBA-Aqua-Pflege-Produkte GmbH:n IBA TechnikCenter sekä ProMinent GmbH.

Perustiedot

  • Vedenkäsittely- desinfiointilaitteistojen uusiminen vapaa-ajan uimalassa
  • Koska kausi oli alkamassa purku-/asennustyöt oli pakko suorittaa nopeasti
  • Täydellisen mittaus- ja säätötekniikan sekä useamman annostelupumpun asennus

Asennus ennätysajassa

Ajoissa kauden alkuun: toukokuun alussa 2014 otettiin käyttöön uusin tekniikka uimalaveden käsittelyyn- ja desinfiointiin Freizeit-Bad Tiergartenstraßenissa. Valtavasta työmäärästä huolimatta IBA TechnikCenter hoiti purku-/asennustyöt vain kahdessa päivässä. Tiivis yhteistyö Heidelbergin kaupunkilaitoksen kanssa ja komponenttien luotettava toimitus vaikuttivat siihen, että hanke toteutettiin parhaalla mahdollisella tavalla.

Käytettyjen Beta® magneettiannostelupumppujen ja vankkatekoisten DULCO®flex DF4a letkupumppujen ohella toimitus ProMinentilta sisälsi monikanavainen ja -parametrinen mittaus- ja säätöjärjestelmä DULCOMARIN® II. Ohivirtausventtiilit ovat valmiiksi kokoonpantuja läpivirtausanturi-yksikköitä jotka ovat varustettuja kierteillä ruuvattaville pH-, Redox- ja kloori-arvon antureille. Läpivirtausvalvonnan ansiosta tarvitaan vain vähäinen mittausvesimäärä mittausarvojen nopeaan rekisteröintiin. DULCOMARIN® II on CAN-väyläjärjestelmän kautta liitetty vapaa-ajan uimalan rakennustekniikkaan, jonka kautta se hajautetusti ohjaa kaikkia siihen liitettyjä vesikiertoja.

Win-win-tilanne kaikille osallisille

Asiakas oli erittäin tyytyväinen koko hankkeen läpivientiin. Se koostui IBA TechnikCenterin laajasta etukäteisestä neuvontatyöstä, tarjous- ja tilausvaiheesta sekä varsinaisesta asennustyöstä. Tähän vaikutti myös suurelta osin kaikkien osallisten avoin ja perusteellinen keskinäinen yhteydenpito. Nyt Stadtwerke Heidelberg hyötyy erittäin pienestä huoltotarpeesta, helppokäyttöisyydestä sekä korkeasta toimintavarmuudesta. Mutta todelliset voittajat ovat kuitenkin isot ja pienet uimalakävijät. He voivat nyt nauttia virkistyksestä täydellisellä vesilaadulla kaikissa altaissa.

  • Suorituskykyinen mittaus- ja säätötekniikka DULCOMARIN®II ohjauslaitteella vähentää käyttökustannuksia
  • Kemikaalien käytön vähentäminen parantaa työturvallisuutta
  • Pätevien paikallisten yritysten yhteistyö luo win-win tilanteen

»Olemme varustaneet kaikki uimalaitoksemme ProMinentin valmistamalla mittaus- ja säätötekniikalla. Ohjausjärjestelmät toimivat moitteettomasti ja hyvin tarkasti, joten mittausarvovaihteluja voitiin vähentää tuntuvasti. Samalla tämä tekniikka kohensi resurssitehokkuutamme: Toisaalta sähkönkulutus pieneni ja toisaalta kemikaalisten aineiden käyttö väheni. Näin vähennämme ilmastovaikutuksia ja käyttökuluja.« -  Peter Erb, toimitusjohtaja Stadtwerke Heidelberg Bäder

Käytetyt tuotteet - Kestävä uimalatoiminta Heidelbergissä

Redox-mittaukset DULTOTEST-antureilla: tarkat, luotettavat ja käyttötarkoitukseen sopivat mittausarvot reaaliajassa. Sopivat käytettäväksi niin vedenkäsittelyssä kuin erittäin vaativassa teollisen prosessivedenkäsittelyssä.

lisätietoja

pH-arvon mittaukset DULCOTEST-antureilla: tarkat, luotettavat ja käyttötarkoitukseen sopivat mittausarvot reaaliajassa. Ohjaa, säädä ja valvo kemiallisia prosesseja tarkkojen mittausarvojen pohjalta.

lisätietoja

DULCOTEST - anturit takaavat kaikissa desinfiointitehtävissä tarkoista mittausarvoista ja korkeasta valvonta- ja prosessiturvallisuudesta ja toimivat sovelluspohjaisesti.

lisätietoja

Letkupumppu DULCOFLEX DF4a flokkausaineiden ja aktiivihiilen annosteluun. Se sopii käytettäväksi uima-altaissa, poreammeissa tai wellness-alueilla. Käyttöpaine voi olla enint. 4 bar.

lisätietoja

Yleiskäyttöiset magneettitoimiset annostelupumput nestemäisten aineiden annosteluun vedenkäsittelyssä ja kemiallisissa prosesseissa: magneettitoiminen kalvoannostelupumppu beta. Taloudellinen, ylikuormitusvarma, mukautettavissa olemassa oleviin signaaligeneraattoreihin.

lisätietoja

Ota meihin yhteyttä

»Tiimini ja minä olemme käytettävissäsi. Kysy meiltä lisätietoja.«

Vaihde +358 9 4777 890  Lähetä kysely   

ProMinent Newsletter - viimeisimmät uutiset, räätälöity sinulle! Tilaa nyt