Hakuehdotuksia

Laatu on suunniteltavissa

Juomavesihuolto Bayerisch Waldin talouksille ei ole niin helppoa, sillä raakaveden laadun vaihtelut vuodenajasta riippuen on varsinainen haaste. Mutta Deggendorfin kaupunginlaitoksessa toimitaan fiksusti ja haetaan Hightech-apua Heidelbergistä.

Fiksusti toteutettu modernisointi

Deggendorfin vesihuolto jakaa päivittäin noin 5 500 kuutiometriä vettä 7 000:lle taloudelle noin 222 km pitkän pääputkijohdon ja 142 km pitkien haarajohtojen kautta. Runsaat 40 prosenttia vedestä tulee omista lähteistä, loput Bayerischer Waldin vesihuollosta. Siihen käytetään 12 korkealle sijoitettua vesisäiliötä joiden yhteistilavuus on 7 080 m³, yhdeksän laitteistoa paineen nostamiseksi ja viisi haponpoistolaitteistoa joiden yhteinen ulostulo on noin 75 l/s.

Suorittaessaan mittavat modernisointitoimeenpiteet kilpailukyvyn varmistamiseksi, Deggendorfin kaupunkilaitoksen päähanke oli raakaveden luontoystävällisen desinfiointiin tarkoitetun laitteiston asentaminen. Tarkoituksena on varmistaa korkea ja moitteeton vedenlaatu lähes 7 000:lle taloudelle - myös silloin, kun SAK-arvot ovat hyvin korkeita, johtuen vuodenajasta johtuvista vaihteluista, kuten lumen sulamisesta tai kaatosateista sekä happamuuden poistolaitteiston vastavirtahuuhteluista.

Perustiedot

  • 5 500 kuutiometriä juomavettä 7 000:lle taloudelle päivittäin
  • Raakavesilaadun vuodenajasta johtuvien vaihtelujen tasoittaminen
  • Ohjaus DULCOMARIN® II:lla ja desinfiointi UV-laitteistolla Dulcodes Z

Perusteellinen analyysi optimaalisen mitoituksen löytämiseksi

Sigrist -fotometrillä seurattiin UV-absorptiomittauksella raakaveden tärkeiden parametrien ajoittaisia vaihteluja 254 nm aallonpituudella sekä SAK-arvoja useiden kuukausien aikana. SAK254-arvojen ottamiseksi, analysoimiseksi ja tallentamiseksi käytettiin ProMinentin DULCOMARIN® II mittaus- ja säätöjärjestelmää. Mittausarvojen analyysin perusteella mitoitetaan tarvittava desinfiointilaitteisto tarkasti.

Nyt Deggendorfissa on asennettu ProMaqua® merkkinen Dulcodes Z mallisarjan UV-laitteisto neljällä säteilijällä, joka on mitoitettu jopa 100 m³/h läpivirtaukselle. DVGW-sertifioidulla UV-laitteistolla on tarvittava biodosimetrisesti testattu desinfiointiteho, joka toimii vallitsevissa olosuhteissa määritetylle läpivirtaukselle.

Tulos

  • Deggendorfin kaupunkilaitoksen tarkkojen tarpeiden mukaan räätälöity ratkaisu
  • Tehokas ja luotettava UV-laitteisto mittaus- ja säätöjärjestelmineen, varustettu jatkuvalla Online-mittauksella ja kaikkien tärkeiden parametrien valvonnalla
  • Hygieenisesti moitteettoman juomaveden tasaisen korkean laadun ylläpitäminen tehokkaalla desinfioinnilla, vuodenaikavaihtelujen aiheuttamista rasitteista huolimatta
  • Kaiken kaikkiaan parempi vesilaatu vesihuollon piirissä oleville talouksille ja varmistaen kuluttajien tyytyväisyyden
  • Ympäristöystävällinen ratkaisu ilman kemikaalien käyttöä
  • Käyttökustannuksien alentaminen ja optimoitu taloudellisuus

»Meille oli ratkaisevaa, että suunniteltu UV-laitteisto täyttäisi vaatimuksemme raakaveden laadun suhteen. Suoritetulla UV-absorptiomittauksella olemme nyt täysin "turvallisilla vesillä" – vaikka vesilaatu saattaakin vaihdella vuodenajan mukaan. Todistettavien mittausarvojen ansiosta kuluttajat saavat nyt aina vettä, joka on hygieenisen laatunsa puolesta moitteetonta.« -  Michael Ertl, Christian Grabolle, Wassermeister (vesimestari), Stadtwerke Deggendorf

Ota meihin yhteyttä

»Tiimini ja minä olemme käytettävissäsi. Kysy meiltä lisätietoja.«

Vaihde +358 9 4777 890  Lähetä kysely   

Lisää tämän toimialan käytännön esimerkkejä

ProMinent Newsletter - viimeisimmät uutiset, räätälöity sinulle! Tilaa nyt