Hakuehdotuksia

Huippu-juomavesi huippu-tekniikan avulla

High-Tech Sauerlandissa: Sundernin kaupunginlaitos luottaa vesihuollossaan uusimpaan tekniikkaan. Kun kaupungin kolme vesilaitosta uusittiin valittiin erinomaisen laadun takia tuotteita ja laitteistoja ProMinentiltä.

Juomavesi tarkoittaa vastuuta

Saksalaisen juomavesiasetuksen (TrinkwV) minimointisäännön mukaan ykköselintarviketta tulisi käsitellä niin pienellä määrällä kemikaaleja kuin mahdollista. Tätä vaatimusta Stadtwerke Sundern, joka yhteensä kahdeksalla vedenottopaikalla toimittaa vuosittain noin 1,3 miljoona hygieenisen puhdasta vettä noin 30 000 asukkaille yli 8 000 taloudessa, haluaa täyttää. Kaupungin kolmen vesilaitoksen modernisointitoimeenpiteiden yhteydessä "Stockum-Dörnholthausen" alue oli Sundernin ensimmäinen vesihuoltoalue, jossa kemikaalioton desinfiointimenetelmä ProMinentin UV-laitteistolla otettiin käyttöön. Myös juomavesikäsittelyn muut vaiheet on määrä varustaa uusimmalla tekniikalla.

Perustiedot

  • Vuodessa toimitetaan 1,3 miljoona kuutiometriä juomavettä noin 30 000:lle asukkaille
  • Kolmen vesilaitoksen modernisoiminen edistyksellisellä käsittely- ja desinfiointiteknologialla
  • DVGW-sertifioitu Dulcodes UV-laitteisto kemialittomaan desinfiointiin otettiin käyttöön ensimmäistä kertaa

Oikea tekniikka joka tehtävään

Ensimmäisessä vaiheessa ohennettu natriumhydroksidi annostellaan magneetti-kalvoannostelupumpulla delta® ja virtausmittarilla DulcoFlow® tarkasti suhteutettuna määrään pehmeään raakaveteen. Juomavesisäädöksen suositusten mukaisesti pH-arvoa nostetaan tällä tavalla keskimääräisestä 7,1:stä noin 7,8:aan. Sen jälkeen seuraa sameuttavien aineiden poisto ultrasuodatuslaitteistolla, jota säännöllisesti puhdistetaan kemialisesti. Sitä varteen annostelujärjestelmää DULCODOS® lisää vaihtelevasti emäksisiä ja happamia puhdistusaineita takaisinhuuhteluveteen. Seuraavassa vaiheessa suoritetaan veden desinfiointi: Sundernissa pitkän jälkivaikutusajan takia Bello Zon® klooridioksidilaitteistolla ja Dornhölthausenissa ensimmäistä kertaa kemikaalittomasti Dulcodes UV-laitteistolla. Koko käsittely- ja desinfiointiprosessin aikana hyväksi todettuja mittaus ja säätötekniikkalaitteita ProMinentin mallisarjasta DULCOMETER® valvovat ja säätävät jatkuvasti kaikki tärkeät parametrit.

Huippu-juomavesi huippu-tekniikan avulla

Tulos

  • Kolmen vesilaitoksen menestyksellinen modernisointi
  • Ympärivuotisen hygieenisen juomavesihuollon varmistaminen
  • Tarkka pitäytyminen juomavesisäädöksen sisältämiin lakimääräyksiin
  • Ultrasuodatuslaitteistojen tehokas puhdistus ja desinfiointi
  • Kemikaalien vähennetty käyttö koska mittaus- ja säätötekniikka (esim. anturit), annostelupumput ja desinfiointilaitteet toimivat yhdessä optimaalisesti

»Olemme päätyneet ProMinenttiin, koska meillä on hyviä kokemuksia yrityksestä ja sen henkilökunnasta sekä tuotteista, joita olemme käyttäneet jo useita vuosia. Toinen etu on yrityksen tarjoama täyspalvelu. Juomavetemme on täysin vaaratonta terveydelle. Asiakkaamme ovat tästä kiitollisia.« -  Jürgen Schwarberg, käyttöpäällikkö, Stadtwerke Sundern

Käytetyt tuotteet - Huippu-juomavesi huippu-tekniikan avulla

Ota meihin yhteyttä

»Tiimini ja minä olemme käytettävissäsi. Kysy meiltä lisätietoja.«

Vaihde +358 9 4777 890  Lähetä kysely   

Lisää tämän toimialan käytännön esimerkkejä

ProMinent Newsletter - viimeisimmät uutiset, räätälöity sinulle! Tilaa nyt