Hakuehdotuksia

Juomaveden desinfiointi Luxemburgilaisessa luonnonpuistossa

Obersauerin luontopuisto Luxemburgin Ardenneissa on laaksoinen, kosteikkoinen ja metsineen oikea luontoparatiisi. Sen keskellä sijaitsee tekojärvi Esch-sur-Sûre, josta noin 80 prosenttia Luxemburgissa käytetystä vedestä tulee.

puhdas juomavesi Luxemburgille

3,8 km² kokoinen tekojärvi Esch-sur-Sûre kylän yläpuolella rakennettiin 1950-luvulla Luxemburgin nousevan juomavesitarpeen tyydyttämiseksi: Tähän vesi kerääntyy valuma-alueelta, jonka koko on 428 km². Kuntayhtymä SEBES käsittelee sitä sen jälkeen juomavedeksi noin 80:lle prosentille Luxemburgin väestöstä. Vesi puhdistetaan, suodatetaan ja desinfioidaan lopuksi natriumhypokloriitilla eli hypokloriittiliuoksella. Näiden aggressiivisten, höyrystyvien kemikaalien annostelu pienissä määrissä 25 baarin painetta vasteen on erityinen haaste. Tähän tarkoitukseen SEBES:llä oli pakko löytää oikea annostelupumppu.

Perustiedot

  • Kunnallinen juomaveden käsittely Luxemburgissa
  • Desinfiointi natriumhypokloriitilla
  • Erityinen vaikeus annostelu vasten korkea paine
  • Annostelu magneetti-kalvoannostelupumpulla delta®
  • Höyrytyvien aineiden hallinta optoGuard®:illa

optoDrive®, optoGuard® – optimaalista

SEBES valitsi lopuksi ProMinentin magneetti-kalvoannostelupumppu delta® – ainoa pumppu tässä hintaluokassa joka täyttää kaikki edellä mainitut vaatimukset. Kun on toisia pumppuja voidaan käyttää vain 16 baariin asti, tämä malli toimii 25 baarin vastapaineelle ja voi höyrystyvästä aineesta jatkuvasti ja tarkasti annostella niinkin pieniä määriä kun 3 litra tunnissa. Osan kiitoksesta tästä kuuluu magneettisille käyttölaitteelle optoDrive® sekä integroidulle valvontatoiminnolle optoGuard®: Ohjattu magneettinen käyttölaite mahdollistaa paine- ja imuiskun säätöä tarpeen mukaan. Höyrystymistä voi ilman lisävarusteita hillitä säätämällä imuiskun hitaaksi. Sen lisäksi integroitu ruiskutuskohdan valvonta optoGuard® estää luotettavasti kaasun pääsy annostelupäähän.

Luotettava vesilaatu ProMinentin ansiosta

  • Natriumhypokloriitin tarkka annostelu jopa 25 baarin vastapaineella
  • Jatkuva 3 l/h annostelu
  • Kaasunmuodostumisestä vältytään säätämällä paine- ja imuiskut tarpeen mukaan optoDrive®:llä
  • optoGuard® tunnistaa ja poistaa ilmakuplia automaattisesti
  • Pleksilasista valmistettu annostelupää on vastustuskykyinen hypokloriittiliuokselle

Ota meihin yhteyttä

»Tiimini ja minä olemme käytettävissäsi. Kysy meiltä lisätietoja.«

Vaihde +358 9 4777 890  Lähetä kysely   

Lisää tämän toimialan käytännön esimerkkejä

ProMinent Newsletter - viimeisimmät uutiset, räätälöity sinulle! Tilaa nyt