Hakuehdotuksia

Huono sää, mutta erinomaista juomavettä!

Rankkasateita? Ajoittain runsaasti sulamisvettä? Sää on valtava haaste Etelä-Saksan juomavesihuollolle. Sijoitus nykyaikaiseen UV-laitteistoon kannattaa: se tuhoaa bakteerit luotettavasti ja takaa tasaisen erinomaisen vedenlaadun.

Sijoitus laatuun

Etelä-Saksan juomavesihuollon yhtymä toimittaa juomavettä yli 20 kaupunginosaan ja kylään kuuden kunnan alueella. Lisävettä saadaan Albtalin pohjavesiesiintymästä St. Blasienin eteläpuolelta. Yhtymä ylläpitää yli 40 km putkiverkostoa ja kolmea porakaivoa, joiden kautta lähes 26 000 asukasta saa vetensä. Vuosittainen juomaveden määrä on noin 500 000 m³.

Juomavesihuollon yhtymä on jo vuosien ajan investoinut laitteistoihinsa säännöllisesti, jotta juomaveden laatu voidaan varmistaa myös huonoissa sääolosuhteissa, kuten rankkasateiden tai joinakin vuodenaikoina esiintyvien runsaiden sulamisvesien aikana. Juomavettä koskevien lakien mukaisesti juomavedestä on poistettava bakteerit sekä mahdolliset hajut ja sivumaut, mutta klooria ei saa käyttää ja virtausmäärän on oltava noin 200 m³/h.

Perustiedot

  • Juomavesihuollon yhtymällä on 3 porakaivoa ja 40 km putkiverkosto
  • Yhtymä toimittaa vuosittain 500 000 m³ juomavettä 26 000 asukkaalle
  • UV-laitteisto Dulcodes Z desinfioi ilman kemikaaleja

Veden bakteerit tuhotaan tehokkaasti mutta ilman kemikaaleja

GWV Höchenschwanderbergin vesilaitoksessa otettiin vuoden 2009 lopussa käyttöön seitsemän lamppua sisältävä UV-laitteisto Dulcodes Z. Se varmistaa juomaveden erinomaisen laadun kaikissa tilanteissa. Saksalaisen DVGW-vaatimusten W294-testausohjeen mukaan sertifioitu UV-laitteisto valmistetaan Heidelbergissa. Laitteisto asennetaan prosessissa suodatus- ja pehmitysvaiheiden väliin, ja se käsittelee juomaveden ultraviolettivalolla, ilman kemikaaleja. Laitteistossa käytetään tehokkaita Opti-Flux-matalapainelamppuja, jotka perustuvat erityiseen amalgaamitekniikkaan. Lamppujen käyttöikä on pitkä, eivätkä lämpötilanvaihtelut vaikuta niiden toimintaan.

Käyttövarma UV-laitteisto valvoo lamppujen kuntoa ja niiden suojaputkien likaantumista. Desinfiointilaatua ja vedenlaadun muutoksia valvotaan jatkuvasti DVGW-sertifioiduilla antureilla.

Tulos

  • tuhoaa vedessä olevat bakteerit luotettavasti ja myös hankalissa sääolosuhteissa
  • jatkuvasti korkealaatuinen, hajuton ja mauton vesi
  • hyvin pieni huoltotarve ja matalat käyttökustannukset
  • varma, häiriötön toiminta

»Dulcodes Z on yksi luotettavimmista laitteistoistamme. Sen vaatii erittäin vähän huoltoa ja sillä on alhaiset käyttökustannukset. Laitteisto takaa turvallisen ja luotettavan veden desinfioinnin sekä haju- ja makuneutraalin veden laadun.« -  Andreas Denz, Höchenschwanderbergin juomaveden tuotannosta, siirrosta ja jakelusta vastaavan yhteenliittymän vesilaitosinsinööri

Ota meihin yhteyttä

»Tiimini ja minä olemme käytettävissäsi. Kysy meiltä lisätietoja.«

Vaihde +358 9 4777 890  Lähetä kysely   

Lisää tämän toimialan käytännön esimerkkejä

ProMinent Newsletter - viimeisimmät uutiset, räätälöity sinulle! Tilaa nyt