ProMinent parantaa liimauksen pitävyys
Paljaalla silmällä katsottuna lasi vaikuttaisi olevan täysin sileä. Mikroskoopilla katsottuna lasipinta on kuitenkin vuoristomaiseman näköinen. Jos halua että se mitä siihen liimataan myöskin pysyy, kannattaa siis täyttää "laaksoja" ensin.
Ensin täyttää, sitten liimata
Mutta miksi tehdä hankalaa käsityötä, kun kone voi hoitaa tehtävän nopeammin ja tasaisella laadulla? Vuonna 2013 näin ajatteli myös thüringeniläinen lasialan yritys ja otti yhteyttä ProMinentiin. ProMinentin ja lasialan yrityksen työntekijät suorittivat yhdessä paikan päällä kokeiluja ja löysivätkin sopivan ratkaisun. Mistä oli oikein kysymys? Yritys yhdistää lasiruutuja laminoiduksi lasiksi kaksipuolisella teipillä. Ennen teipin liimaamista lasiin pintaa on kuitenkin pakko valmistella: Sitä varten pintaan levitetään niin kutsuttu "Filler", joka täyttää mikroskooppisen pienet kuopat. Näin pinnasta tulee täysin sileä ja teipin pitävyys on optimaalinen. Yritys halusi päästä fillerin levittämisestä käsin ja suorittaa tämän työn koneellisesti.
Perustiedot
- Lasiruutujen yhteen liimaaminen kaksipuolisella teipillä
- Sitä ennen "fillerin" levitys pinnan optimoimiseksi
- Magneettiannostelupumppu delta 0730
- Pienet annostelumäärät
- Fillerin katkeamaton levitys lasiruutua pitkin
Pumppu pitkällä henkäyksellä
Vaunu liikkuu lasiruudun kaikkia neljää sivua pitkin. Vaunuun on asennettu annostelupumppu, joka jatkuvasti levittä ohut kerros filleriä lasiin. Kun se saapuu nurkkaan, se pysähtyy, vaunu kääntyy 90° ja seuraava sivu on vuorossa. Sillä aikaa kun vaunu kääntyy, pumppu imee uutta filleriä ja on sen jälkeen taas toimintavalmis. Lasiruudut ovat eri kokoisia, mutta yksi sivu saattaa hyvinkin olla 3 metriä pitkä. Fillerin levitys täytyy siitä huolimatta olla katkeamaton ja tasainen. Tähän käyttötarkoitukseen magneettitoiminen delta® kalvoannostelupumppu sopii täydellisesti. Sen iskutilavuus on nimittäin säädettävä, se voi käsitellä hyvin pieniä annostelumääriä ja annostella sisään imettyä ainetta hyvin hitaasti ja tasaisesti. Muina etuina mainittakoon, että PTFE-kalvo on kemiallisesti vastustuskykyinen aggressiiviseen filleriin ja käyttö on vuodotonta.
Lasinkirkkaat edut: Laatu ja tuottavuus
- Iskutilavuus on helposti muutettavissa lasiruudun koon mukaan
- Fillerin koneellinen levitys on tasaisempaa
- Parempi tuottavuus
- Alemmat tuotantokustannukset
- Työntekijät ovat käytettävissä vaativimpiin tehtäviin
Ota meihin yhteyttä
Kyösti Putkinen
Toimitusjohtaja, ProMinent Finland Oy
fi-prominent@prominent.com
»Tiimini ja minä olemme käytettävissäsi. Kysy meiltä lisätietoja.«