Hakuehdotuksia

Nykyaikaisinta paloturvallisuutta Juutinrauman tunnelissa

Tanskan pääkaupungin Kööpenhaminan ja Ruotsin Malmön välinen etäisyys on 15 kilometriä – ja välissä on meri. Pitkään Juutinrauman salmi erotti maat toisistaan. Nykyään se on tunnelin ja sillan ansiosta alueen välttämätön valtaväylä.

Insinööritekninen mestariteos

Vuonna 2000 pitkään vaalittu unelma kiinteästä yhteydestä Juutinrauman salmen yli toteutui Juutinrauman sillan ja tunnelin muodossa. Kööpenhaminan lentokentän läheisyyden takia noin neljä kilometriä yhteydestä toteutettiin merenalaisen tunnelin muodossa. Se on maailman pisin yhdistetty rautatie- ja tieliikennetunneli. Se rakentuu 20:stä 176 metriä pitkästä elementistä, joita on laskettu merenpohjaan. Itävaltalaisen AQUASYS Technik GmbH:n, paloturvallisuuden edelläkävijäyrityksen valmistama korkeapainesprinklerijärjestelmä suojaa kaapelikanavat maanalaisessa tunnelissa. 2009 havaittiin, että veden mikrobiologiset prosessit aiheuttivat biofilmejä ja sammutusjärjestelmässä tapahtui biokemiallista hapetusta. Jotta veden mukana kulkeutuvat kerrostumat palon sattuessa eivät tukkisivat sammutussuuttimia, ProMinent sai tehtävän huolehtia veden puhtaudesta.

Perustiedot

  • Sammutusveden käsittely Juutinmaan tunnelissa Kööpenhaminan ja Malmön välillä
  • Suljettu sammutusvesijärjestelmä kahdella 350 kuutiometrin vesisäiliöillä
  • Veden pehmennys ionivaihtolaitteistolla DMEb WZE
  • Veden desinfiointi Bello Zon® CDVc klooridioksidilaitteistolla
  • Tärkeimpien vesiparametrien mittaus ja rekisteröinti mittaus- ja säätölaitteistolla DULCOMARIN® II: Klooridioksidi, pH-arvo, REDOX-arvo, lämpötila ja johtokyky

Osaamista ja vaivattomuutta

ProMinent suunnitteli laitteiston joka pehmentää ja desinfioi sammutusveden sekä jatkuvasti valvoo sen parametreja. Ionivaihtolaitteisto tyypiltään DMEb WZE pehmentää 13 m³ vettä tunnissa. Klooridioksidi hoitaa biofilmien poiston ja desinfioinnin. Klooridioksidilaitteisto Bello Zon® CDVc tuottaa sitä suoran paikan päällä kloriitti-happo menetelmällä, toimittaa sitä sprinkleri- ja palopostijärjestelmille ja valvoo sen oikea annostelu. Ja jotta yleinen vesilaatu pysyy huomion keskipisteenä mittaus- ja säätölaite DULCOMARIN® II rekisteröi tärkeimmät vesiparametrit. Kaikkia arvoja voi vaivattomasti tutkailla etänä internetin kautta. ProMinent suunnitteli, rakensi ja toimitti laitteiston ja 2010 se otettiin käyttöön itävaltalaisten ProMinent-insinöörien toimesta. Meidän panoksemme turvallisuuteen juutinmaan alueella!

Optimaalinen sammutusvesi – kaikki valmiina

  • Sammutusvesijärjestelmän luotettava käyttövalmius
  • Mikrobiologisten vaikutusten ja biokemiallisen hapetuksen estäminen
  • ProMinent suunnitteli, rakensi, toimitti ja käyttöönotti laitteiston
  • Varma veden desinfiointi paikan päällä tuotetulla klooridioksidilla
  • Vaivaton kaikkien tärkeiden vesiparametrien kaukovalvonta

Ota meihin yhteyttä

»Tiimini ja minä olemme käytettävissäsi. Kysy meiltä lisätietoja.«

Vaihde +358 9 4777 890  Lähetä kysely   

Lisää tämän toimialan käytännön esimerkkejä

ProMinent Newsletter - viimeisimmät uutiset, räätälöity sinulle! Tilaa nyt