Hakuehdotuksia

Kemikaalien annostelu: yhdessä ja kuitenkin erikseen

Marraskuusta 2010 alkaen Gjøa-porauslautta tuottaa öljyä ja kaasua Norjan rannikon edustalla. Siihen tarvitaan merellä paljon kemikaaleja. Niiden turvallisesta käsittelystä vastaa ProMinentin avaimet käteen -annostelulaitteistot.

Vaativaa aggressiivisten kemikaalien käsittelyä

Kelluva porauslautta sijaitsee Gjøa-kentässä, noin 50 kilometriä Norjan rannikolta. Se, mitä täällä nostetaan pintaan 360 metrin syvyydestä, on kuitenkin vielä raakaöljyn, kaasun ja veden sekoitus. Jotta kaikki sujuisi häiriöttä ja olisi tehokkaasti käsiteltävissä, tarvitaan monenlaisia kemikaaleja. Ne estävät korroosiota ja kerrostumia putkissa, parantavat virtausominaisuuksia ja varmistavat, että raakaöljyn erottaminen pumpattavasta sekoituksesta on ylipäänsä mahdollista. Nämä lisäaineet ovat aggressiivisia ja myrkyllisiä eivätkä ne saa tulla kosketuksiin toistensa kanssa. Siitä saattaisi seurata hallitsemattomat kemialliset reaktiot! Tässä ympäristössä käsittelyä vaikeuttavat lisäksi korkeat paineet ja suuret lämpötilanvaihtelut. Näitä aineita annosteltaessa täytyy siis panostaa erittäin paljon turvallisuuteen.

Perustiedot

  • Öljyn ja kaasun Offshore-porauksessa käytetään paljon aggressiivisia kemikaaleja
  • Turvallisuussyistä on täysin välttämätöntä pitää kemikaalit erillään toisistaan
  • Kaksi annostelulaitosta, joissa yhteensä 56 hydraulista Orlita® MF ja Orlita® MH kalvoannostelupumppua

Orlita ja Offshore: täydellinen pari

Norjalainen laitevalmistaja "PG Marine Group – Ing Per Gjerdrum AS", joka on erikoistunut Offshore-pumppuihin ja -ruiskutusjärjestelmiin, tulisi suunnitella ja valmistaa kaksi avaimet käteen -laitteistoa eri kemikaalien annosteluun Gjøa-porauslautalla. Tärkeimmät komponentit: Yhteensä 56 annostelupumppua ProMinentilta. Valituksi tuli hydrauliset Orlita® MF ja Orlita® MH sarjan kalvoannostelupumput. Niiden vankka ja lähes kulumaton rakenne tekee niistä kuin syntyneitä raakaan Offshore-maailmaan. Gjøa-porauslautalla niillä on vielä yksi valtti: Yksi pumppu liikuttaa jopa kolmea annostelupäätä ja annostelee näin erilaisia kemikaaleja, jotka jäävät täysin erilleen toisistaan. Tuplakalvo ja sisäänrakennettu ohivirtausventtiili varmistavat turvallisen käytön. Annostelutarkkuus on erinomainen arvolla ± 0,5 %.

Yksi pumppu, monia kemikaalisia aineita, maksimaalinen turvallisuus

  • Öljyn ja kaasun häiriötön siirto ja käsittely
  • Turvallinen käyttö, koska kemikaalit ovat luotettavasti erillään
  • Vähäinen huoltotarve kestävän rakenteen ansiosta
  • Tilaa säästävä rakenne: Yksi pumppu liikuttaa jopa kolme annostelupäätä.
  • Erinomainen annostelutarkkuus, joka on ± 0,5 %
  • Pumpun rakenne täyttää API 675

Käytetyt tuotteet - Kemikaalien annostelu: yhdessä ja kuitenkin erikseen

Ota meihin yhteyttä

»Tiimini ja minä olemme käytettävissäsi. Kysy meiltä lisätietoja.«

Vaihde +358 9 4777 890  Lähetä kysely   

ProMinent Newsletter - viimeisimmät uutiset, räätälöity sinulle! Tilaa nyt