Hakuehdotuksia

Siististi erillään: Öljyn poisto öljynporauksessa syntyvästä jätevedestä

Öljynporauksessa jätevesi syntyy porauslietteestä. Tämä vesi on aina saastunut öljyllä, joten herkän ekojärjestelmän suojaamiseksi, se täytyy poistaa ennen johtamista takaisin mereen.

Jätevesi – (öljy + kiinteät aineet) = vettä

Transocean on maailman suurin öljynporauslauttojen operaattori. GEA Westfalia Separator Group rakensi laitteiston jäteveden puhdistukseen yhdellä sen öljynporauslautoista. Tämä erottaa useammassa vaiheessa veden öljystä ja kiinteistä hiukkasista. Ne ovat yleensä myös öljyn kostuttamia. Lopuksi veden öljypitoisuus on alle 5 ppm. Näin se täyttää kansainvälisen merenkulkujärjestön IMO:n vaatimukset mereen laskettavalle vedelle, jotka ovat 5 ja 15 ppm:n välillä. Polymeerejä käytetään saostusaineena, koska ne suurentavat kiinteitä hiukkasia ja helpottavat niiden erottelua. Erityiset vaatimukset porauslautalle: Polymeerien panosaseman täytyy olla räjähdyssuojattu.

Perustiedot

  • Puhdistus, varsinkin öljyn poisto porauslauttojen jätevedestä
  • Polymeerien valmistusasema Ultromat ATF 1000 Ex
  • Räjähdyssuojattu erikoisversio
  • Lopullinen öljypitoisuus 5 ppm, alittaa IMO:n vaatiman raja-arvon

Hiutalemainen puhdistus, erinomainen tulos

GEA Westfalia Separator Group on aikaisempien hyvien kokemusten perusteella päättänyt käyttää ProMinentin palveluja vielä kerran, kertoo Thomas Perschke, Oil & Gas pääliiketoimintayksiköstä. Ratkaiseva oli, että ProMinent suunnitteli räjähdyssuojatun erikoisversion polymeerien valmistusasemasta, Ultromat ATF 1000 Ex:än, varta vasten GEA Westfalialle. Yhdessä Ultromatin kolmesta jaloteräskammiosta kaksi sekoituskoneistoa työstää tunnissa 30 kg jauhetta. Siitä syntyy 1000 litraa polymeerejä, joita tunti tunnin jälkeen lisätään täysimääräisesti öljyn poistojärjestelmään. Separaattori erottaa öljyn kiinteistä aineista. Lopullisen tarkistuksen jälkeen nyt jo lähes puhdas vesi lasketaan takaisin mereen.

Lisänä Ex-suoja erinomaiseen puhtauteen

  • Käyttöturvallisuutta erikoisvalmisteisella laitteistolla
  • IMO raja-arvo täyttyy ja alittuu varmasti
  • 1000 litraa käyttövalmista polymeeria tunnissa
  • Automaattinen ohjaus Siemensin laitteella S7-313

Käytetyt tuotteet - Siististi erillään: Öljyn poisto öljynporauksessa syntyvästä jätevedestä

Ota meihin yhteyttä

»Tiimini ja minä olemme käytettävissäsi. Kysy meiltä lisätietoja.«

Vaihde +358 9 4777 890  Lähetä kysely   

ProMinent Newsletter - viimeisimmät uutiset, räätälöity sinulle! Tilaa nyt