Hakuehdotuksia

Vihreä + violetti = valkoinen? Ainoastaan jos annostelu täsmää!

Paperin luonnollisen keltaisuuden tasoittamiseksi, paperimassaan lisätään väriaineita sinisen osuuden korostamiseksi. Vain tällä tavalla syntyy hohtavan valkoinen vaikutelma. Mutta tietysti vain jos annostelu täsmää tarkalleen.

Valkaisu vaikeiden olosuhteiden vallitessa

Suomalaisyritys UPM tuottaa kolmessa laitoksessa Baijerin Plattingissa 790 000 tonnia sanomalehtipaperia vuodessa: Paperikoneet ovat jopa 150 m pitkiä ja kolmikerroksisen talon korkuisia. Paperi liikkuu salamannopeasti 10,5 metriä leveiden rullien yli. Ensin juokseva paperimassaa saatetaan oikeaan muotoon, sen jälkeen sitä puristetaan ja kuivataan. Lopuksi valmiit paperiradat rullataan rullille. Vasta nyt näkyy, mikäli alussa lisätyt vihreät ja violetit väriaineet annosteltiin oikein. Tämä on ensimmäinen haaste, kun oikea valkosävy yritetään saada aikaiseksi. Toinen haaste: Väriaineet ovat niin tiivistettyjä, että niitä täytyy lisätä vain 100–300 ml tunnissa, mutta tämä sitten niin tasaisesti kuin mahdollista. Haaste numero kolme: Väriainesäiliöt sijaitsevat 5 metriä pumpuista, annostelupaikka noin 20 metriä.

Perustiedot

  • Paperinvalmistaja UPM Baijerin Plattingissa
  • Väriaineiden annostelu paperimassaan
  • 100–300 ml tunnissa tulisi lisätä niin tasaisesti kuin mahdollista
  • Magneetti-kalvoannostelupumppu gamma/ L 1601 PVT2
  • Virtausmittari DulcoFlow® DFMa

Hienointa annostelua sisäänrakennetulla valvonnalla

Sekä UPM että laitoksen Itävaltalainen rakennusurakoitsija ovat jo pitkään olleet ProMinent-asiakkaita – korkealuokkaisten tuotteiden ja erinomaisen paikanpäällisen tuen takia. Myös tällä kertaa ProMinentin tuotevalikoimasta löytyi tuotteita jotka vastasivat tarpeisiin täydellisesti. Näin vuonna 2013 asennettiin kaksi annostelulaitteistoa joissa kummassakin oli asennettu 4 gamma/ L magneetti-kalvoannostelupumppua ja 4 DulcoFlow® DFMa virtausmittaria. Jotta väriaineen lisääminen olisi tasaista magneetti-kalvoannostelupumppu gamma/ L annostelee pienet värimäärät useana pienenä annosteluiskuina. Suuri etu on integroidut DulcoFlow®-laitteet, jotka mittaavat annosteltu määrä suoraan pumpulla ja ilmoittavat tulokset keskusvalvomoon jossa prosessia valvotaan. Molemmat annostelulaitteistot on suunniteltu varakapasiteetillä, niin että vain 2 pumppua ja virtausmittaria ovat käytössä samanaikaisesti, mutta vian ilmestyessä toiset voivat heti jatkaa käyttöä.

Varman päälle parhaalla mahdollisella laadulla

  • tasainen ja luotettava annostelu
  • Prosessiturvallisuus: jatkuva mittaus mahdollistaa korjaukset ajoissa
  • ei laitteistojen seisokkeja koska niitä on suunniteltu on varakapasiteetilla
  • parempi ja tasaisempi paperilaatu
  • erittäin pieni hävikki säästää kustannuksia ja parantaa asiakkaiden tyytyväisyys

Käytetyt tuotteet - Vihreä + violetti = valkoinen? Ainoastaan jos annostelu täsmää!

Ota meihin yhteyttä

»Tiimini ja minä olemme käytettävissäsi. Kysy meiltä lisätietoja.«

Vaihde +358 9 4777 890  Lähetä kysely   

ProMinent Newsletter - viimeisimmät uutiset, räätälöity sinulle! Tilaa nyt