Hakuehdotuksia

Hyviä uutisia: Sanomalehtipaperin luontoystävällinen tuotanto

Miljoonissa talouksissa päivittäin tuoreena kotiin tuotuna: Päivän sanomalehti. Se vaati päivittäin hyvin paljon paperia. Suomalainen valmistaja UPM pitää omassa sanomalehtipaperituotannossaan tärkeänä mahdollisimman vähäisten luonnonvarojen ja kemikaalienkäyttöä.

Paperituotanto vaatii ennen kaikkea: Vesi

UPM-tehdas Brandenburgin Schwedt an der Oderissa valmistaa vuosittain 280 000 tonnia sanomalehtipaperia. Yksi tärkeimmistä raaka-aineista: Vesi. Paperinvalmistuksessa puu- tai selluloosakuituja sekoitetaan veden niin että hyvin juokseva massa syntyy. Kun vesi on vihdoin poistettu jäljelle jää vain kuituharso – itse paperi. Tämä prosessi vaatii paljon vettä, jota puhdistetaan useamman kerran ja käytetään uudestaan tuotannossa heti. Pudistuksessa saostusaineet yhdistyvät vedessä kelluvien ei toivottujen aineiden kanssa isoiksi hiutaleiksi, josta se on sitten helppo suodattaa pois. Ennen kuin vesi jättää tehtaan lopullisesti, sitä puhdistetaan bakteerien avulla biologisesti. Vaahdonestoaineita estävät vaahtokerroksen muodostamista, kun siihen tarvittava ilma puhalletaan sisään. UPM Schwedt tarvitsi siis ratkaisuja siihen miten myös hyvin pieniä määriä kemikaaleja voisi annostella tarkasti molemmissa puhdistusvaiheissa.

Perustiedot

  • Paperitehdas, joka tuottaa 280 000 tonnia sanomalehtipaperia vuodessa
  • Sisäinen veden käsittely uusiokäyttöön: Saostusaineiden käyttö
  • Biologinen pudistus jätevesikäsittelyssä: Vaahdonestoaineiden käyttö
  • Tarkka, taloudellinen annostelu säästää kustannuksia ja luontoa
  • Kaksi delta® magneetti-kalvoannostelupumppua sekä saostusaineelle että vaahdonestoaineelle

Varmuuden vuoksi delta®

Siitä asti kun paperituotannon alkoi Schwedtissä UPM on ollut vannoutunut ProMinent-tekniikan käyttäjä. Saostusaineen ja vaahdonestoaineen annostelu hoitaa kaksi delta® magneetti-kalvoannostelupumppua per aine. Näillä kemikaaleilla on tosin täysin erilaisia kemikaalisia ja fyysisiä ominaisuuksia mutta delta® on joustavasti konfiguroitavissa ja annostelee molemmissa tapauksissa luotettavasti ja hyvin tarkasti. Tällä tavalla UPM saavuttaa, että vain ne kemikaalit, joita tadella tarvitaan myös käytetään – tämä on luonnon parhaaksi ja säästää myös tuotantokustannuksia. UPM:lle korkea luotettavuus on suuri etu, käsitellyn ja uusiokäytettävän veden moitteeton laatu vaikuttaa myös paperilaatuun myönteisellä tavalla.

Taloudellinen tuotanto, paras laatu

  • Hyvä paperilaatu kitkattomien tuotantoprosessien ansiosta
  • Vettä säästäviä tuotantoprosesseja
  • Tarkka annostelu säästää kemikaalikustannuksia ja luontoa
  • Lähes kulumaton magneettitoiminen käyttölaite vaikuttaa osaltaan pumpun pitkään käyttöikään
  • Erinomainen neuvonta, erinomainen palvelu ProMinentilta

»Meidän prosessien kannalta on tärkeää, että menettelyt ovat muuttumattomia ja että olemme aina ajan tasalla myös käyttämämme teknologian kehityksessä. Olemme hyvin tyytyväisiä ProMinentin palveluun ja neuvontaan.« -  Peter Bremer, Senior Specialist Mechanical Maintenance, UPM Schwedt

Ota meihin yhteyttä

»Tiimini ja minä olemme käytettävissäsi. Kysy meiltä lisätietoja.«

Vaihde +358 9 4777 890  Lähetä kysely   

ProMinent Newsletter - viimeisimmät uutiset, räätälöity sinulle! Tilaa nyt