Hakuehdotuksia

Leuna: Vanha traditio, nykyaikainen tekniikka

Noin 1000 vuotta Leuna oli tavallinen kylä muiden joukossa Saalen rannalla. Nykyään se on lähes synonyymi kemiateollisuudelle. Mitä moni ei tiedä: Tähän on syntynyt hyvin varusteltu sijaintipaikka nykyaikaisella tekniikalla.

Lähes 100 vuoden perinne

Tämän kehityksen peruskivi oli BASF:n 1917 perustama ammoniakkisynteesitehdas, myöhemmin mukaan tuli metanolin valmistus sekä raakaöljyteollisuus. Viimeksi mainittu oli myös tärkeä tekijä DDR:n aikaan. DDR:n hajottua "VEB Leuna-Werke Walter Ulbricht" jaettiin pienimpiin osiin ja myytiin. Tänä päivänä Leuna on nykyaikainen kemianteollisuuden sijaintipaikka. Sen infrastruktuuri, mm. voimalat, vesihuolto, tie- ja raidekulkuyhteydet sekä palokunta ja kiinteistöhuolto, on InfraLeuna GmbH:n omistuksessa. Se myös hallinnoi niitä kaikkien yritysten nimissä. Moni yritys on asettunut tähän suotuisaan ympäristöön. Niiden joukossa on myös sellaisia, jotka toimittavat naapureilleen niiden tarvitsemia kemikaaleja. Yksi näistä toimittajista työskentelee fosforihapolla, rikkihapolla ja kaliumhydroksidilla. He hakivat ratkaisun näiden aggressiivisten nesteiden turvalliseen annosteluun.

Perustiedot

  • Fosforihapon, rikkihapon ja kaliumhydroksidin annostelu
  • ProMinent-annostelulaitteisto 4:llä Orlita® MfS 80/30 kalvoannostelupumpulla
  • 7–100 litra/h jopa 180 baarin vastapaineella
  • Pumppujen ohjaus PROFIBUS®-yhteydellä keskusvalvomoon

Turvallisuus on valttia

Yritys päätti hankkia ProMinentin annostelulaitteiston neljällä Orlita0® MfS 80/30 sarjan kalvoannostelupumpulla. Pumput siirtävät 7-100 litraa tunnissa jopa 180 baarin vastapaineella. Vastapainetta valvotaan koko ajan painemittareilla. Jos se nousee liian korkealle, varoventtiilit tasoittavat paineen. Turvallisuutta edistää myös tuplakalvo, joka hermeettisesti sulkee aineiden kanssa kosketuksissa olevan puolen. Pumppujen kierrosluvut ohjataan tarpeen mukaan Micromaster 440 taajuusmuuttajalla, joka puolestaan on liitetty keskusvalvomoon PROFIBUS®-väylän kautta. Lisää hyviä puolia ovat erittäin korkea annostelutarkkuus ± 0,5 % sekä vähän huoltoa vaativa käyttö. Leuna on siis pienintä yksityiskohtaa myöten sijaintipaikka nykyaikaisella tekniikalla.

Yksi ratkaisu – monta etua

  • Paineen valvonta ja turvakalvoja turvallisuuden takeina aggressiivisia kemikaaleja annosteltaessa
  • Luotettava laatu erinomaisen ± 0,5 % annostelutarkkuuden ansiosta
  • Taloudellinen käyttö vähäisellä huoltotarpeella
  • Käytön ohjaus tarpeen mukaan ilman käyttäjän toimenpiteitä
  • Nykyaikaisia tuotantomahdollisuuksia PROFIBUS®-integroinnin ansiosta

Käytetyt tuotteet - Leuna: Vanha traditio, nykyaikainen tekniikka

Ota meihin yhteyttä

»Tiimini ja minä olemme käytettävissäsi. Kysy meiltä lisätietoja.«

Vaihde +358 9 4777 890  Lähetä kysely   

ProMinent Newsletter - viimeisimmät uutiset, räätälöity sinulle! Tilaa nyt