Hakuehdotuksia

Nautinto silmillekin: Pinnoittaminen ammattilaisille

Vielä yksi kuppi kahvia? Sillä aikaa kun odotat, että herkullisesti tuoksuva kofeiiniannos valmistuu, ihailet kahvinkeittimen upeaa, mattamustaa pintakerrosta. Miten jotain niin upeata oikeastaan saadaan aikaiseksi?

Nykyaikaista pinnoittamista mustamaalaamisen sijaan

Pinnoittamiseen käytetään galvaanista menettelyä: Kaksi elektrodia eri materiaaleista upotetaan sähköisesti johtavaan nesteeseen. Kun niihin kytketään tasajännite, sähkö virtaa nesteessä plus-navasta miinus-napaan. Sähkövirtauksen seurauksena tapahtuu materiaalin siirto, jota käytetään homogeenisen värikerroksen aikaansaamiseksi. Käytetystä menetelmästä riippuen työkappale on yksi elektrodeista. Itse väri on se, mitä sähkövirtauksen mukana siirtyy ja kiinnittyy sen pinnalle. Kahvinkeittimen tapauksessa se ei tosin ole aivan halpaa. Musta väri on nimittäin kallis, ja sitä täytyy annostella erityisen tarkasti. Lisäksi sen viskositeetti on erittäin alhainen, on siis erittäin juokseva, mikä vaikeuttaa tarkaa annostelua. Mutta tehtävä on kuitenkin ratkaistavissa.

Perustiedot

  • Galvaaninen pinnoitus kalliilla, vaikeasti annosteltavalla värillä
  • Virtausmittari DulcoFlow®
  • Magneettitoiminen kalvoannostelupumppu gamma/ L
  • Tarkka prosessiohjaus varmistaa laadun ja alentaa kustannuksia

Pieni syy, suuri vaikutus – kaikki kontrollissa!

ProMinent-tekniikalla valmistaja onnistui täyttämään nämä vaatimukset erittäin tyydyttävällä tavalla: Magneettitoimen gamma/ L kalvoannostelupumppu muodostaa säätöpiirin yhdessä DulcoFlow® virtausmittarin kanssa. DulcoFlow® mittaa ultraäänellä jatkuvasti tosiasiallisen läpivirtauksen ja suorittaa tarvittavat annostelun säädöt heti, kun pienikin poikkeama halutusta ilmenee. Tällä tavalla se toimii aina hyvin tarkasti. Tämä menettely varmistaa korkean laadun ja säästää samalla kustannuksia monellakin tavalla: Jo pienikin annostelutarkkuuden parannus vähentää kalliin värin kulutusta huomattavasti. Toistettavissa olevan laadun takia työmäärä laadunvalvonnassa vähenee, mikä johtaa kokonaistuotantokustannuksien laskuun.

Mustat numerot mustalla värillä

  • Suorituskykyinen säätöpiiri virtausmäärän jatkuvaan valvontaan ja säätöön
  • Huippulaatuinen tasainen pinnoitus
  • Minimaalinen värinkulutus säästää kustannuksia ja luontoa
  • Pienempi työtaakka laadunvalvonnassa
  • Virtausmittari kestää erinomaisesti kemikaaleja

Käytetyt tuotteet - Nautinto silmillekin: Pinnoittaminen ammattilaisille

Ota meihin yhteyttä

»Tiimini ja minä olemme käytettävissäsi. Kysy meiltä lisätietoja.«

Vaihde +358 9 4777 890  Lähetä kysely   

ProMinent Newsletter - viimeisimmät uutiset, räätälöity sinulle! Tilaa nyt